Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til gruppespillet i Basketball Champions League. Onsdag spiller holdet så på udebane i egen hal, når Bakken åbner Basketligasæsonen mod Bears Academy.

Bears Academy, der er Bakkens udviklingshold, deler både hal og enkelte spillere med Bakken Bears, men har vist sig yderst konkurrencedygtig i Basketligaen. Således endte holdet sidste sæson på den sjetteplads i Basketligaen, der også gav en plads i slutspillet. De unge bjørne gav også Bakken Bears en forskrækkelse i april, hvor Academy var foran ind i fjerde periode, men Bakken endte med at vinde 83-89.

Hele pointen med Bears Academy er at udvikle spillere, for så at sende dem videre, som det eksempelvis skete for Bakkens’ Noah Churchill. Han havde et ophold i Spanien efter Bears Academy og er nu tilbage i Aarhus, og har spillet minutter i Champions League i weekenden.

På samme måde har Academy inden denne sæson sendt markante spillere som Magnus Møllgaard, Anton Harbo, anfører Jacob Vistisen og årets unge spiller i Basketligaen Mads Bro Hansen videre i karrieren. Ind er kommet en række spillere fra Bears Academys ungdomshold, samt fra andre danske klubber.

Blandt profilerne på Academy ventes at være Magnus Høj, Marcus Vinther og Malthe Bjerregaard, der har dobbeltlicens med Bakken Bears. Dobbeltlicensen et en udviklingsmetode som dansk basket har udviklet, hvor spillerne kan få minutter på et tophold, mens de samtidig kan spille bærende minutter på et lavere rangerende hold.

Bakken Bears stiller med samme hold, som i weekenden sikrede adgang til gruppespillet i Basketball Champions League, med mulig undtagelse Marcus Vinther, der kan spille for Academy.

Kampen spilles i Sparekassen Danmark Basketball Center i Vejlby-Risskov Hallen onsdag 28. september kl. 18:30. Der er gratis adgang til kampen.

Livestats: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2119711/

Billede: Per Bille

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE