Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears Academy i begge holds sæsonpremiere i Basketligaen, men det var en helt lige kamp indtil pausen.

Kampen startede med en Skyler Bowlin i hopla. Den amerikanske point guard ramte to tre’ere, en to’er og stjal tre bolde på de første lige knap fire minutter, på vej mod en Bakken Bears føring på 12-5.

De unge Bears Academy spillere lagde sig dog langt fra ned og to tre-pointere i slutningen af første og starten af anden periode af Sofus Ellekær Lauritzen satte de unge i gang. Gustav Rønneholt, Tobias Mønsted og Magnus Høj fulgte op og pludselig stod der 29-32 på tavlen og Bakken Bears tog timeout ved 29-35, fem minutter inden pausen.

Ud af timeouten reducerede Academy igen på en tre’er fra Gustav Rønneholt, til 32-35, og så havde Academy scoret på ikke mindre end otte af ti tre-points forsøg og havde masser af selvtillid. Daniel Lilhauge dunkede således for Academy til 38-39 et minut før pausen, men Gustav Knudsen svarede straks igen med et dunk i den anden ende og Bakken gik til pause foran 38-43.

Kampen blev ikke rigtig tæt igen, selv om Academy gennem anden halvleg flere gange havde gode momenter. I stedet byggede Bakken langsomt en føring, der nåede 12 på en tre-pointer fra Deng Adel midt i tredje periode, og 19 på et dunk af Gustav Knudsen med syv minutter igen af kampen.

Resultatet endte på 62-92 og Skyler Bowlin endte med 11 point, to assists og fire steals og havde ikke kun roser til sig selv og holdet:

– Kampen var som forventet, for vi var lidt sjuskede. Vi har nogle store kampe lige om lidt i Champions League, så vi har meget, der skal blive bedre. Academy var til gengæld også dygtige. De har spillet sammen et stykke tid og har god flow i spillet. De har også gode skytter, så hvis man slapper af straffer de én. De skød godt, men vi kan ikke lade dem få de frie skud, som de gjorde i første halvleg, for så går de i.

Bakken Bears træner Anders Sommer benyttede kampen til at fordele spilletiden blandt alle spillere, så der også er energi til weekendens udekamp i Værløse, samt næste uges Basketball Champions League opgave mod Ludwigsburg i Tyskland:

– Academy gjorde det godt. De spiller godt sammen og hænger sammen defensivt. De tvinger os til at flytte bolden, så dem der tror, at de skal slå bolden i gulvet med det samme og drible, de får det svært i sådan en kamp her. Til gengæld får vi spredt minutterne som vi gerne ville.

Bakken spiller lørdag i Værløse og tirsdag venter den første opgave så i Basketball Champions League, hvor Ludwigsburg venter.

Uforudsigelig pokalfinale i vente
22 mar 2023

Uforudsigelig pokalfinale i vente

25. marts er Forum Horsens værtsarena for årets herrepokalfinale i basketball. Kampen kommer til...
Geof Kotila er død
21 mar 2023

Geof Kotila er død

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om at den nuværende...
Rundt om Ligaen: Kamp om førstepladsen
21 mar 2023

Rundt om Ligaen: Kamp om førstepladsen

Toppen af Basketligaen er med under en måned tilbage af Playoff-gruppespillet utrolig tæt. Randers...
Overbevisende optakt til pokalfinalen
19 mar 2023

Overbevisende optakt til pokalfinalen

Bakken Bears varmede op til næste uges pokalfinale med en overbevisende indsats mod BMS...
NEWS ARCHIVE