Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears Academy i begge holds sæsonpremiere i Basketligaen, men det var en helt lige kamp indtil pausen.

Kampen startede med en Skyler Bowlin i hopla. Den amerikanske point guard ramte to tre’ere, en to’er og stjal tre bolde på de første lige knap fire minutter, på vej mod en Bakken Bears føring på 12-5.

De unge Bears Academy spillere lagde sig dog langt fra ned og to tre-pointere i slutningen af første og starten af anden periode af Sofus Ellekær Lauritzen satte de unge i gang. Gustav Rønneholt, Tobias Mønsted og Magnus Høj fulgte op og pludselig stod der 29-32 på tavlen og Bakken Bears tog timeout ved 29-35, fem minutter inden pausen.

Ud af timeouten reducerede Academy igen på en tre’er fra Gustav Rønneholt, til 32-35, og så havde Academy scoret på ikke mindre end otte af ti tre-points forsøg og havde masser af selvtillid. Daniel Lilhauge dunkede således for Academy til 38-39 et minut før pausen, men Gustav Knudsen svarede straks igen med et dunk i den anden ende og Bakken gik til pause foran 38-43.

Kampen blev ikke rigtig tæt igen, selv om Academy gennem anden halvleg flere gange havde gode momenter. I stedet byggede Bakken langsomt en føring, der nåede 12 på en tre-pointer fra Deng Adel midt i tredje periode, og 19 på et dunk af Gustav Knudsen med syv minutter igen af kampen.

Resultatet endte på 62-92 og Skyler Bowlin endte med 11 point, to assists og fire steals og havde ikke kun roser til sig selv og holdet:

– Kampen var som forventet, for vi var lidt sjuskede. Vi har nogle store kampe lige om lidt i Champions League, så vi har meget, der skal blive bedre. Academy var til gengæld også dygtige. De har spillet sammen et stykke tid og har god flow i spillet. De har også gode skytter, så hvis man slapper af straffer de én. De skød godt, men vi kan ikke lade dem få de frie skud, som de gjorde i første halvleg, for så går de i.

Bakken Bears træner Anders Sommer benyttede kampen til at fordele spilletiden blandt alle spillere, så der også er energi til weekendens udekamp i Værløse, samt næste uges Basketball Champions League opgave mod Ludwigsburg i Tyskland:

– Academy gjorde det godt. De spiller godt sammen og hænger sammen defensivt. De tvinger os til at flytte bolden, så dem der tror, at de skal slå bolden i gulvet med det samme og drible, de får det svært i sådan en kamp her. Til gengæld får vi spredt minutterne som vi gerne ville.

Bakken spiller lørdag i Værløse og tirsdag venter den første opgave så i Basketball Champions League, hvor Ludwigsburg venter.

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE