Champions League bronzemedaljevindere venter tirsdag

Tirsdag tager Bakken Bears hul på Basketball Champions League mod MHP RIESEN Ludwigsburg fra Tyskland. Tyskerne er favoritter ifølge alle iagttagere, men Bakken kommer ind med mål om at lave larm i BCL.

– Det bliver super spændende. Det har været en lang, intens optakt op til BCL-kvalifikationen, men nu rider vi videre på bølgen og så er der en lille periode efterfølgende til at puste ud. Vi kører videre og ser en god mulighed for at lave noget ballade. Det kunne godt være en lille fordel for os, at vi har skullet toppe tidligt, i forrige weekend. De har på den anden side spillet rigtig mange træningskampe, så de er nok også spillet sammen, men det er noget andet at spille, når det gælder, siger cheftræner Anders Sommer,

Ludwigsburg er sidste års bronzevindere i BCL og er de seneste tre sæsoner endt i top fire i Tyskland. Holdet er kendt for at spille et meget aggressivt fulbane forsvar, der har vakt opsigt i hele Europa.

Der er dog sket meget sidsen sidste sæson, med et trænerskrifte fra succestræner John Patrick, til tidligere assistenttræner Josh King, en næsten helt ny trup og et par spillerudskiftninger gennem de seneste par uger.

Hele otte spillere fra sidste års trup har forladt Ludwigsburg og ind er kommet et næsten helt nyt hold, herunder en kending af Bakken Bears. Justin Johnson var topscorer med 16 point for Reggio Emilia i sidste sæsons anden FIBA Euro Cup semifinale, hvor Bakken måtte se finalepladsen glippe. Se en fuld gennemgang af Ludwigsburgs trup her.

Med fire kampe under vesten er Bakken lidt længere i sæsonen end Ludwigsburg, der startede den tyske turnering med første kamp i BBL søndag, hvor det blev til en sikker sejr over Heidelberg.

BCL gruppeoptakt: https://www.championsleague.basketball/22-23/news/group-e-will-coaching-changes-help-jerusalem-ludwigsburg?fbclid=IwAR2_w8TrsNk9qItFiqUfSG0JxJlVIXkBkx_CMifwXZ-0qR8L_KNtu_3UqT4

BCL fokus på Ludwigsburg: https://www.championsleague.basketball/22-23/news/transfer-watch-mhp-riesen-ludwigsburg

Kampfakta
Tirsdag 4. Oktober 2022 kl. 20:00
MHP RIESEN Ludwigsburg vs. Bakken Bears
Ludwigsburg, MHP Arena
BCL Grundspil – Gruppe E

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE