Jysk basketderby med mere betydning end normalt

Bedømt på antallet af solgte billetter til lørdagens klassiske jyske basketderby mellem Bakken Bears og Horsens IC, mener publikum, at opgøret har mere mening end de fleste opgør tidligt i sæsonen i Basketligaen.

Horsens kommer til Aarhus som ubesejrede, mens Bakken allerede har tabt en kamp, men for de gule og deres fans, er der noget, der næsten er vigtigere. Det handler ikke engang om de mange gange, de to hold har mødt hinanden i DM-finalerne eller pokalfinalen (selv om det også spiller ind).

Nej, det handler om Skyler Bowlin, der er en af de mest elskede spillere i Horsens’ historie, efter han i hans tredje år i klubben, i 2015, endelig hjalp de gule med at bryde Bakkens dominans og tage et mesterskab. Bowlin spillede i Horsens mellem 2012 og 2015, inden karrieren tog ham til Sverige, Grækenland, Polen, Tyskland og, denne sommer, til Bakken Bears.

Reaktionen i Horsens var skarp, da Bowlin blev præsenteret som bjørn, og de gule fans har da også meldt deres ankomst i store mængder i Sparekassen Danmark Basketball Center i det nordlige Aarhus lørdag.

Bakken Bears’ fans kommer også i store mængder og der er således et par dage inden kampstart solgt flere billetter til lørdages kamp, end der var til første DM-finale i foråret. Der er stadig enkelte siddepladser tilgængelige, spredt rundt i hallen, men der ventes helt udsolgt til det jyske derby.

For tilskuere, som er børn (eller blot er barnlige sjæle) trækker Halloweenarrangementet også. Hallen pyntes op, der er en trick-or-treat overraskelse til alle børn og et stort danseteam, der laver Halloween dans.

Horsens har startet sæsonen med fire sejre i fire forsøg, mens Bakken har spillet syv kampe i Basketligaen og Basketball Champions League og vundet fire. I Basketligaen har lørdagens hjemmehold tabt til Værløse på udebane, men vundet overbevisende i de to resterende kampe.

Køb billetter her

Kampfakta:
Bakken Bears vs. Horsens IC
Basketligaen Grundspil
Lørdag 22/11 kl. 14 i Sparekassen Danmark Basketball Center i Vejlby Risskov Hallen
Kampside: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2119690/

 

 

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE