Masser af stemning til det jyske basketderby

Stemningen i Sparekassen Danmark Arena lørdag eftermiddag var en finale værdig. 1200 tilskuere skabte en værdig ramme om et jysk basketderby mellem Bakken Bears og Horsens IC, der havde masser af highlights, men i anden halvleg løb Bakkens vej. Hjemmeholdet vandt 94-74 og brød dermed Horsens’ ellers ubrudte serie af sejre.

I første halvleg bølgede kampen frem og tilbage. Begge hold tog smalle føringer og det blev krydret med smukke highlights. Hjememholdet kom bedst fra start, med otte hurtige point fra Deng Adel til 8-2.

Derefter tog HIC teten, blandt andet med et stort dunk af Leonardo Carlino. Et par minutter inde i anden periode kunne banens mindste spiller, Horsens’ Chris Lykes på 170 cm, sende gæsterne i front 22-29. Den lille guard stod for en af kampens store oplevelser med ikke mindre end 29 point.

Derefter stod der imidlertid Bakken Bears på det meste. Gustav Knudsen satte hjemmeholdet i gang med et alley oop dunk på assist af Tony Carr, og kort efter dunkede både Michel Diouf og Deng Adel. Al momentum var nu med Bakken og allerede ved pausen var de forsvarende mestre foran 54-38.

I sport ser man ikke altid kampene i kampen, men lørdag eftermiddag var det tydeligt, at Horsens’ Koch Bar og Bakkens Ryan Evans spillede en kamp i kampen. De to snakkede flere gange til hinanden, i det, man på amerikansk har døbt trash talk. Efter de gode aktioner blev der sendt en bemærkning afsted til den anden, til publikums udelte tilfredshed.

Efter pausen var der ikke meget tvivl om resultatet. Skyler Bowlin ramte en tre’er efter 40 sekunder, fulgt op med to point fra Elijah Childs og tre fra Darko Jukic og så lød bjørnenes føring på 62-38.

Herfra førte Bakken konstant med mellem 16 og 29 point og det meste af spændingen lå i hvem der kunne dunke bolden i næste gang. En af kandidaterne til det bedste dunk kom fra Gustav Knudsen, der på en Ryan Evans aflevering næsten fra midten, tyrede bolden ned gennem kurven, mens publikum gik amok.

Skyler Bowlin og Deng Adel blev Bakkens topscorere med 15 point hver. Bowlin har i 2015 vundet et mesterskab med Horsens og han indrømmede efter kampen, at kampen betød mere end de fleste:

– Det her var specielt. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg vågnede op og var rigtig nervøs, det kan du spørge min kone om, sagde Bowlin med et smil. Jeg tænkte meget på fortiden og på kampen i dag, men det endte med at være rigtig sjovt og det var også godt at se de gule fans på lægterne.

Kampen endte med en Bears-sejr på 94-74 og Horsens’ ubrudte stime af sejre blev brudt, men de gule er stadig to’er i ligaen. Torsdag venter dog endnu en stor opgave for Horsens, hvor ligaens tophold Næstved kommer til Horsens.

Bakken skal onsdag til Herlev, inden en af sæsonens helt store opgaver venter, når Hapoel Jerusalem gæster Aarhus Arena i Basketball Champions League 1. november.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2119690/bs.html

Interview med Skyler Bowlin efter kampen:

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbakkenbears%2Fvideos%2F435582442057097%2F&show_text=false&width=267&t=0″ width=”267″ height=”476″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE