Åh nej!

Bakken Bears tabte med mindst mulig margin tirsdag aften, da de havde besøg af Hapoel Jerusalem i Basketball Champions League. Foran 2800 tilskuere i Ceres Arena sendte Ryan Evans bjørnene i front med fem sekunder igen, men Jerusalems Marek Mejeris sikrede alligevel udesejren med cifrene 71-72.

Kampens sidste minut var rent drama, der let kan måle sig med det politiske drama resten af Danmark følger med i samme aften. Khadeen Carrington sendte Jerusalem i front med 67-70 med minuttet igen, og Bakken missede næste gang i den anden ende. Deng Adel steg imidlertid til vejrs og hentede en rebound, inden han blev fejlet og sendt på straffelinjen.

Her sænkede han sikkert begge straffekast til 69-70, og i næste angreb blev Jerusalems Carringtons skud blokeret af Ryan Evans. Bears havde nu 33 sekunder til at finde en scoring og måske endda en sejr. Skyler Bowlin tog det store ansvar og sendte en tre’er afsted. Den tog ringen og hoppede ud og en gruppe af fem-seks spillere kæmpede om bolden, mens den hoppede ud af banen.

Dommerne tog bestik af situationen og gav bolden til Bakken, til tilskuernes store jubel. Bakken spillede sekunderne ned, men var tvunget til at skyde med seks sekunder igen og hallen eksploderede, da Ryan Evans sendte bolden i kurven til 71-70.

Coach Aleksandar Dzikic tog timeout for Jerusalem og efter den, endte bolden tæt under kurven. Levi Randolph fintede et skud, fandt Marek Mejeris, som lagde en i kurven under stort pres fra Ryan Evans. Det bedømte dommerne som en fejl og Mejeris fik tilkendt et bonusstraffeskast med to sekunder igen.

Mejeris sendte med vilje straffekastet ved siden af, så tiden startede. Det betød, at alt, Bakken havde tid til, var et desperationsskud fra midten af Skyler Bowlin, som de slukørende tilskuere måtte se gå ved siden af.

Efter kampen var Bakken-coach Anders Sommer skuffet, men han kunne også se nogle positive aspekter ved kampen:

– Vi vandt kampen om rebounds for første gang i gruppespillet i Basketball Champions League. Ved at vinde den kamp i kampen, fik vi chancen for at selve kampen, men det var ikke helt nok. Vi kom ud til kampen som vi gerne ville. Vi gjorde masser af gode ting, især i forsvaret i første halvleg. Vi fik aldrig den fart på spillet, som vi gerne vil have. Vi har brug for at få kampene over 80 point, for at de skal gå vores vej.

Hapoel Jerusalem topper lige nu gruppe E med to sejre og et nederlag, men det kan ændre sig i morgen, når Ludwigsburg og Darüssafaka mødes i Tyrkiet. Vinder Ludwigsburg den kamp går de alene i spidsen, mens en tyrkisk sejr vil efterlade de to hold, samt Jerusalem, med to sejre og et nederlag. Bakken er endnu uden sejre.

Statistik: https://www.championsleague.basketball/22-23/game/0111/Bakken-Bears-Hapoel-Bank-Yahav-Jerusalem#tab=boxscore

Uforudsigelig pokalfinale i vente
22 mar 2023

Uforudsigelig pokalfinale i vente

25. marts er Forum Horsens værtsarena for årets herrepokalfinale i basketball. Kampen kommer til...
Geof Kotila er død
21 mar 2023

Geof Kotila er død

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om at den nuværende...
Rundt om Ligaen: Kamp om førstepladsen
21 mar 2023

Rundt om Ligaen: Kamp om førstepladsen

Toppen af Basketligaen er med under en måned tilbage af Playoff-gruppespillet utrolig tæt. Randers...
Overbevisende optakt til pokalfinalen
19 mar 2023

Overbevisende optakt til pokalfinalen

Bakken Bears varmede op til næste uges pokalfinale med en overbevisende indsats mod BMS...
NEWS ARCHIVE