Næstved tager fronten i Basketligaen efter dramatisk sejr over Bakken Bears i Aarhus

Næstved er alene i front af Basketligaen, efter sydsjællænderne afviste et kæmpe comeback fra Bakken Bears og tog en dramatisk 95-97 sejr over Bakken Bears tirsdag aften.

Næstved var foran 52-72 midt i tredje periode, inden Bakken Bears gik i gang med at forsøge et kæmpe comeback, der med et minut igen gjorde det til 92-94.

Næstved fik med 30 sekunder igen stoppet Bakkens stime med en scoring ved Ian Dubose til 92-96. Bakkens Skyler Bowlin gjorde det til 95-96 seks sekunder senere i den anden ende, men det efterlod under 24 sekunder, så Bakken var nødt til at sende Lull på straffelinjen, hvor han med 16 sekunder igen – og under intenst pres fra 1100 tilskuere – scorede et af to straffekast til 95-97.

Bakken havde nu bolden med chancen for at udligne med en to’er eller vinde med en tre’er. Næstved var endnu ikke i holdfejl og to gange brød de Bakkens rytme ved at begå en fejl, hvorefter hjemmeholdet skulle bygge op igen. Det endte med at Darko Jukic stod med bolden halvanden meter bag tre-points linjen og måtte sende et desperationsskud afsted, som ikke var tæt på at gå i kurven.

Med sejren er Team FOG Næstved alene i front af Basketligaen, fire point foran Bakken, samt Horsens og Randers, der begge dog har en kamp i hånden.

Bakken havde ellers lagt op til fest med næsten 1100 tilskuere og det traditionelle Teddy Bear Toss, men det var Næstved, der i første halvleg var kommet for at spille.

Først skulle bamseregnen dog udløses. Bakken startede kampen med et alley-oop dunk, hvor Darko Jukic dunkede Ryan Evans’ assist i kurven og det var også Jukic, der i andet minut sænkede den tre-pointer, der udløste over 700 bamser på banen. Bamserne og en mængde donationer går til Børnenes Kontor Aarhus, til julegaver til børn.

Tilbage på banen faldt scoringerne lystigt i kampens start og efter fem minutter stod der allerede 16-14 på tavlen. Det var også omkring dette tidspunkt Næstved begyndte at tage over. Chatman, Dubose, Lull og Mcguirl sendte bolden i kurven til at starte med, og da Poulsen og Rollins fulgte op, var gæsterne i front med 22-36 efter første periode.

Hjemmeholdets blødning blev om ikke stoppet, så dog bremset lidt i anden periode, som endte 20-20, efter en Næstvedføring på 18, 38-56, to minutter inden pausen.

Et par scoringer fra Elijah Childs halvlegsføringen ned på 14, 42-56, og i de første minutter af anden halvleg skar hjemmeholdet den helt ned til 10.

Næstved er dog ikke ligaens mest scorende hold for ingenting og det tog under to minutter for Mcguirl, Lull og Chatman at forvandle 52-62 til 52-72.

Hvor Næstved kan score point, kan Bakken imidlertid spille forsvar, og det viste sig endeligt i tredje periodes sidste fire minutter. Her blev det kun til en enkelt scoring for gæsterne, mens Bakken fik gang i angrebet, med scoringer fra en bred række spillere. Stemningen steg således støt i hallen, efterhånden som Bakken fik reduceret til 70-74 inden sidste periode.

Hjemmeholdet formåede imidlertid ikke at lukke hullet helt og Næstved trak langsomt fra, blandt andet på et par scoringer fra Rollins og ved 76-85 med seks minutter igen tog Anders Sommer timeout for Bakken.

Bakket op af et højlydt publikum begyndte Bakkens forsvar igen at fungere, men angrebsspillet sprudlede ikke rigtigt. Knudsen og Evans fik dog bolden i kurven og Jukic reducerede til 83-88 med fire minutter igen.

Igen lukkede Bakken ikke hullet helt, for i den anden ende scoerede Dubose og Mcguirl begge tre’ere og med lige under tre minutter igen måtte Anders Sommer igen kalde timeout, bagud 83-94.

Også denne timeout fik effekt. Childs, Knudsen, Bowlin og til sidst Knudsen igen fik på de næste 90 sekunder reduceret til 92-94 og hallen kogte igen – men det var ikke nok i sidste ende.

Bakkens næste udfordring er i Basketball Champions League, hvor Jerusalem venter på udebane onsdag 30. november. Her håber man at have stjernerne Michel Diouf og Tony Carr til rådighed. Begge sad ude med skader til kampen mod Næstved.