Frustrerende tæt på, siger Sommer

Der blev spillet i et hektisk tempo, da Bakken Bears onsdag led et snævert nederlag i Basketball Champions League kampen i Jerusalem. Pointene regnede i kurven fra begge hold gennem det meste af kampen, men til sidst var det Jerusalem, der trak sig ud af de sidste minutter med en sejr på 89-80.

Bakken Bears har nu tabt fire kampe i gruppesillet i BCL og da tyrkiske Darüssafaka Basketbol onsdag aften tog en lidt overraskende sejr over tyske Ludwigsburg, er der kun et enkelt scenarie, der kan sende Bears på den tredjeplads, der giver videre avancement i turneringen: Bakken Bears skal slå Darüssafaka med 14 eller mere på hjemmebane i Ceres Arena 13. december, for derefter at slå Ludwigsburg samme sted en uge senere – og håbe på at Jerusalem samtidig slår Darüssafaka.

Bakken spillede ellers endnu en god kamp i BCL. Kampens første halvleg var et sandt festfyrværkeri af angreb, med to hold, der nærmest scorede konstant. Især Jerusalem holdt gode skudprocenter, med 17 træffere på 26 forsøg i første halvleg.

Hjemmeholdet startede kampen bedst, blandt andet på godt spil i begge ender fra Zach Hankins og Bakkens onde ånd fra kampen i Aarhus, Mareks Mejeris. Sidstnævnte dunkede bolden i til 10-4 efter fire minutter, men Tony Carr svarede godt igen.

Carr var, sammen med Ryan Evans og Skyler Bowlin, primær grund til at Bakken fulgte med i starten af kampen. Jerusalem fik to gange et forspring på mellem 6 og 11 point, men point fra Carr og Evans, samt tre assists fra Bowlin og Bakken var kun bagud 24-19 efter de første 10 minutter.

I starten af anden periode kom Bakken på 27-27 på tre straffekast fra Tony Carr, men så fik Jerusalem tvunget bjørnene til at smide et par bolde væk og lynhurtigt voksede forspringet til 40-31. Nu kom Elijah Childs imidlertid også med i Bakkens angrebsspil og med 14 point inden pausen var han med til at begrænse Jerusalems føring til 48-41 ved halvleg.

Straks fra anden halvlegs start gik Jerusalem i front med 11 point, 55-44, efter scoringer fra Mejeris, Randolph og Carrington, men derefter overtog Anders Sommers tropper initiativet. Carr og Evans ramte en to-pointer hver, fulgt op af en tre’er fra Michel Diouf, og to scoringer fra Childs til 55-55.

I en arena med en kæmpe flok fanatiske Hapoel-fans var det dog ikke let at holde momentum og det viste Jerusalem på kun 59 sekunder. Levi Randolph kom til straffelinjen for Jerusalem og scorede to point, Bakken smed bolden væk, Speedy Smith scorede en tre’er for hjemmeholdet, Bakken missede et skud, Hankins dunkede i den anden ende og så tog Anders Sommer timeout, bagud 62-55.

Timeouten virkede, da først Deng Adel og så Skyler Bowlin reducerede til 62-60 med to minutter igen i tredje periode. Bakken nåede helt op på 64-64, inden Novaram Dovrat satte en buzzer beater tre’er til 64-67 inden de sidste ti minutter.

I de første minutter af fjerde periode havde Bakken mulighederne for både at udligne og komme foran, men pludselig faldt boldene ikke i kurven for nogen af holdene. Der blev misset både tæt på og langt ude fra for begge hold og vi skulle helt hen til der kun var seks minutter på uret, før der rigtigt skete noget.

Levi Randolph ramte tre point for Jerusalem, men Skyler Bowlin svarede straks igen med en tre’er langt udefra til 75-71. Nu flød scoringen igen, især for hjemmeholdet, der gik i front med syv, 81-74, på scoringer fra Carrington og Randolph.

Bakken fik dog lynhurtigt gjort kampen tæt igen. Elijah Childs ramte to straffekast, inden Tony Carr tog bolden hele vejen fra den anden ende og ned til Jerusalems kurv, hvor han dunkede med autoritet til 81-78. Kun sekunder senere fik amerikaneren dog lavet en dyr fejl, da Mareks Mejeris i en helt fri position under kurven blev fejlet, hvilket dommerne takserede som usportsligt.

Mejeris missede imidlertid begge straffekast og Jerusalem ramte heller ikke i det efterfølgende angreb, så Bakken havde stadig liv i sig med to minutter igen, hvor der stod 81-78 på scoringstavlen.

Bakken kunne imidlertid ikke finde bunden af kurven de sidste minutter og selv om hjemmeholdet ikke satte nettet i brand med scoringer, udbyggede de langsomt føringen til slutresultatet 89-78.

Citater

Anders Sommer, head coach:
Frustrerende nederlag, fordi vi følte, vi var så tæt på. Vi gjorde rigtig mange gode ting og fulgte vores game plan, men da det kom til afgørelsen, lavede vi nogle fejltagelser, vi ikke må lave.

Skyler Bowlin, 11 point, 6 assists:
Vi føler at vi flere gange havde muligheden for at tage føringen, men vi kunne bare ikke finde de to ekstra forsvarsstops eller to ekstra scoringer, der ville have sendt os op over kanten. Vi kæmpede flot, men det var bare ikke helt nok. Min første reaktion er, at de fik nogle angrebsrebounds, som vi kunne have forvandlet til hurtige scoringer i den anden ende, samtidig med vi havde nogle enkelte angreb, hvor vi blev lidt statiske til allersidst.

Statistik: https://www.championsleague.basketball/22-23/game/3011/Hapoel-Bank-Yahav-Jerusalem-Bakken-Bears#tab=boxscore

Se eller gense kampen her:

29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime
27 nov 2023

Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime

Bakken Bears får lov til at jagte en fortsættelse på den øjeblikkelige europæiske sejrsstime...
NEWS ARCHIVE