Vi holder trit med toppen!

Bakken holdt trit med topholdene med en overbevisende sejr over Værløse fredag aften. Aarhusianerne spillede intenst forsvar fra første minut og brugte det til at vinde 108-78.

Med sejren holder Bakken fast i toppen af ligaen, hvor fem hold er på enten 16 eller 18 point, med 10 eller 11 kampe. Aktuelt er Næstved på førstepladsen og Bakken nummer fem, men stillingen ændrer sig nærmest dagligt, som holdene spiller kampe.

Bakken startede kampen mod Værløse med et intenst forsvar, der tvang gæsterne til at smide bolden væk fire gange på fire minutter. I den anden ende tog Bears en føring på otte point på et sjældent fem points angreb. Skyler Bowlin blev fejlet på en tre’er, der gik i kurven. Det gav et bonusstraffekast, som amerikaneren missede, men som Bakken fik rebounden på. Bolden endte ved Ryan Evans, som scorede fra posten og så havde Bears forvandlet 6-3 til 11-3 uden Værløse havde haft bolden.

I kampens start havde Bakken ikke meget held langt fra kurven, for kun et enkelt af otte forsøg bag tre-points linjen gik i kurven, men til gengæld havde Bakken langt mere sikkerhed tæt på kurven. Gang på gang kom Bears helt tæt på kurven, og Elijah Childs satte trumf på med tre dunk i streg, hvoraf det sidste sendte Bakken i front med 30-19 først i anden periode.

Herfra fortsatte Bakken bare med at udbygge føringen, til dels med flere tordnende dunk fra Gustav Knudsen. Bakken var foran 57-35 ved halvleg og en velspillende Michel Diouf sikrede at føringen ikke blev mindre. Veteranen scorede Bakkens første otte point efter halvlegen, på en to-pointer og to tre’ere.

Værløse fandt de bedste scoringsprocenter fra bag tre-points linjen, men i feltet havde de det svært. Det blev illustreret af to Værløseangreb i træk i tredje periode, hvor først Elijah Childs og så Tony Carr blokerede Værløses skud på en måde, der fik et sus til at gå gennem hallen.

Meget symptomatisk for Værløses problemer med at holde Bakkens store folk fra fadet, endte Elijah Childs som Bakkens topscorer med 20 point, efterfulgt af Michel Diouf med 18. For Værløse havde Mikkel Hauge 16.

Bakken endte med at vinde sikkert, 108-78, men avancerer altså ikke, da de øvrige hold i den øverste halvdel af ligaen også har vundet denne runde. Næste opgave er tirsdag i Basketball Champions League, hvor Bears skal slå Dacka Basketbol med mindst 15 for at bevare chancen for at gå videre i turneringen. Herefter venter lørdag endnu en kamp mod Værløse i Aarhus i pokalottenedelsfinalen, inden Ludwigsburg tirsdag 20. december er sidste opgave inden en meget kort julepause.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2119640/bs.html#ASFSK
Stilling: https://basketligaen.dk/

Eksklusivt for sæsonkortholdere: Backstage med Bakken Bears og Sahlertz
01 jun 2023

Eksklusivt for sæsonkortholdere: Backstage med Bakken Bears og Sahlertz

Hen over sommeren sker der eksklusive ting for sæsonkortholderne, men hvis du endnu ikke...
Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!
22 maj 2023

Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!

Bakken Bears er danske mestre for syvende gang i træk og 21. gang i...
Sidste finale i aften i Næstved?
22 maj 2023

Sidste finale i aften i Næstved?

Bakken Bears kan vinde det 7. mesterskab i træk, mens Team Fog Næstved står...
Hvordan oplever du finale 4?
19 maj 2023

Hvordan oplever du finale 4?

Vi kam på mandag vinde mesterskabet med en sejr i den tredje finalekamp. Hvordan...
NEWS ARCHIVE