To storkampe mellem jul og nytår

Bakken Bears er på en uvant øjeblikkelig femteplads i Basketligaen, otte point bag førende Næstved, men godt nok med tre kampe i hånden. Der er altså ikke råd til fejltagelser, når Bakken mellem jul og nytår brager sammen med ligaens nummer tre Horsens og to Randers. Til hjemmekampen 29. december er der tidlig nytårsstemning med smagsprøver på kransekage og champagne.

Top fem i Basketligaen er historisk tæt. Justeret for at holdene har spillet mellem 11 og 14 kampe, er der kun to point mellem de fem tophold, så hver kamp tæller – og indbyrdes opgør tæller nærmest dobbelt. Derfor er Bakkens opgør 27. december i Horsens og 29. december hjemme mod Randers også vigtigere end kampe midt i sæsonen normalt er for Bakken Bears. Begge kampe sendes da også live på tv hos Sport Live, eller på Jysk-Fynske Mediers hjemmesider, herunder Stiften.dk

Horsens og Bakken Bears er ærkerivaler, med i alt ti møder i DM-finalerne gennem tiden. Derfor er der også altid mere på spil mellem holdene end to point. Denne gang er der dog endnu en kamp i kampen, idet brødrene Liam og Noah Churchill også møder hinanden som spillere for hvert sit hold. Liam Churchill spiller i Horsens, hvor ham spiller femte-flest minutter, mens Noah også spiller femte-flest minutter, men for Bakken Bears.

Horsens’ altdominerende spiller denne sæson er Chris Lykes, som også fører Basketligaen i point pr. kamp med 24 i gennemsnit. Han viste da også klassen, da de to hold mødtes i oktober. Her scorede amerikaneren 29 point, men det var Bakken, der slap afsted med en sejr på 94-74.

Et par dage efter kampen i Horsens, 29. december, er det endnu et tophold, der er modstanderen, denne gang i Aarhus. Randers Cimbria kæmper om førstepladsen og en sejr over Bakken vil være et stort skridt i den retning.

Det vil helt sikkert også passe Jonathan Klussmann, der efter at have været et af de store danske talenter gennem en årrække, har slået igennem som seniorspiller over de seneste par år. Den 20-årige, der oprindeligt er fra Amager, scorer 19,8 point pr. kamp, det samme som Brandon Norfleet og 0,6 mere end Josh Fortune.

Cheftræner i Randers er Jimmy Moore og han er en gammel kending for Bakken Bears. Tilbage i 00’erne var han del af BF Copenhagen, som slog Bakken i både DM-finaler og pokalmesterakabet. Siden er han blevet træner og har været årets træner i Basketligaen for både Randers og Svendborg. Sidst han blev set i hallen i Aarhus var til sidste års DM-finaler, hvor han stod i spidsen for Svendborg.

Begge kampe starter 19:15 og kan ses i henholdsvis Forum Horsens og Sparekassen Danmark Basketball Center eller på Sport Live/Stiften.dk

Billede: Kim Haugaard

Bakken Bears vs Horsens, basketball, vejlby risskov hallen Nummer 3 Tony Carr Nummer 5 Ryan Evans Nummer 7 Noah Churchill Nummer 10 Eliah Childs Nummer 12, Skyler Bowlin Nummer 22, Deng Adel
Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE