Det gik ned til de sidste sekunder i Horsens

Bakken Bears og Horsens IC spillede endnu et klassisk opgør tirsdag aften i Horsens. Føringen skiftede ikke mindre end 19 gange, inden Bakkens Michels Diouf med 17 sekunder igen scorede til 87-89 og vandt kampen for gæsterne.

Med sejren holder Bakken Bears, uden Darko Jukic og Gustav Knudsen, fast i toppen af ligaen, der er historisk tæt. Fire hold er indenfor to point, hvis man medregner at holdene har spillet mellem 12 og 14 kampe. Allerede torsdag møder Bakken på hjemmebane Randers, der med en sejr kan spille sig på en delt førsteplads, mens Bakken kan spille sig i top tre.

Tirsdagens kamp startede med en intens stemning i den godt pakkede hal – og med to hold, der kom ud for at underholde. Scoringerne faldt tæt og for Bakken Bears var især Michel Diouf og Ryan Evans klar. Diouf satte et par tre’ere, mens Evans var effektiv i feltet og til sammen havde de to 17 point de første ti minutter.

I den anden ende havde ligatopscorer Chris Lykes fem hurtige point, men hjemmeholdet var alligevel lige nogle point bagud indtil de første minutter af anden periode, hvor de til stor jubel forvandlede 17-23 til 23-23.

Herfra faldt tempoet lidt i kampen, mens holdene fulgtes pænt af til halvleg. Lykes blev holdt i kort snor af et tændt Skyler Bowlin og vi skulle hen i de sidste to minutter inden pausen, inden den lille troldmand fik to point mere – på en rebound, der faldt ned til ham.

Holdene gik til pause ved stillingen 42-42, og kampen fortsatte med at bølge frem og tilbage da vi startede igen. Først fik Bakken et lille forspring, der nåede 48-53 efter fire minutter, inden Horsens tordnede tilbage. Chatham dunkede et alley oop i kurven, Rungby satte en tre’er og til sidst tordnede Leonardo Carlino et dunk i til 60-58, der fik hele hallen til at rejse sig og Bakken til at tage timeout.

Ud af timeouten fik Bakken ro på – og en scoring fra Ryan Evans. Tempoet var nu igen hektisk og holdene fortsatte med at bytte scoringer og tage føringen, langt ind i fjerde periode.

Med fire minutter igen kom Bakken foran med fem, 77-82, på en tre-pointer af Skyler Bowlin, men Liam Churchill, Koch Bar og to gange Chris Lykes sendte føringen til Horsens, 87-86 med to minutter på uret.

De næste to minutter blev intense, med hårde fejl, stjålne og mistede bolde og et publikum, der igen og igen trak vejret dybt, sukkede og til sidst rejste sig op. Der kom nemlig ingen scoringer før i Bakkens sidste –angreb, hvor Michel Diouf, på assist af Skyler Bowliun, satte tre point med 15 sekunder igen til 87-89.

Horsens fik nu et sidste angreb, hvor Koch Bar blev spillet helt fri ved straffekastlinjen efter en pick and roll med Lykes. I stedet for skyde med fire sekunder igen forsøgte Bar at finde Frederik Rungby under kurven, men Diouf fik en hånd på bolden og Bakken kunne tage sejren.

Bakken har stadig seks point op til toppen af ligaen, hvor Næstved i øjeblikket befinder sig, men har også to kampe i hånden. Den første af dem afvikles torsdag mod Randers hjemme i Aarhus.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2119606/bs.html

Bakken Bears vs Horsens, basketball, vejlby risskov hallen Nummer 3 Tony Carr Nummer 5 Ryan Evans Nummer 7 Noah Churchill Nummer 10 Eliah Childs Nummer 12, Skyler Bowlin Nummer 22, Deng Adel
Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE