Bakken tager stort skridt mod toppen med sejr over Randers

Et skades- og sygdomsramt Bakken Bears hold, med en intens kamp i benene fra tirsdag i Horsens, satte torsdag aften en tyk streg under, at man ikke skal dømme holdet ude, selv om de kom ind til kampen mod Randers Cimbria på en øjeblikkelig femteplads i Basketligaen. Det blev en stensikker sejr på 96-85 over et Randershold, der kunne have spillet sig på førstepladsen.

Ligesom tirsdag i Horsens, var Bakken uden Darko Jukic og Gustav Knudsen, men de forsvarende danske mestre tog den anden sejr på to dage over et hold i top tre. Med sejren har Bakken nu 20 point, á point med Horsens på tredjepladsen. Begge de to hold har spillet en kamp mindre end Næstved på førstepladsen med 24 point og Randers på andenpladsen med 22.

Det var en aften med ekstremt højt tempo de første 30 minutter, hvor Bakken spillede en næsten fejlfri første halvleg, med 59 point i kurven. Fra tipoff var der intensitet og fart på kampen, med to hold, der fik energi fra den pakkede hal.

Bakkens Ryan Evans var effektiv fra starten, med 11 point på fem skud uden at misse, fem rebounds og fire assists de første ti minutter. Den amerikanske forward var en af kampens store oplevelser, med en statistik der lød på 24 point, 11 rebounds og 9 assists.

I den anden ende var det unge Jonathan Klussmann, der havde 13 point i første periode, efter en række aggressive drives mod kurven og en enkelt tre-pointer. Klussmann endte som topscorer for Randers med 19 point.

Der blev da også hældt point i kurven i et tempo, der sjældent er set, med en stilling der lød på 37-27 efter ti minutter – og hele 44-29 to minutter senere. På det tidspunkt havde Bakken ramt 18 af 26 skud og syv af 11 tre-pointere – og ikke mindre end seks forskellige bjørne havde ramt udefra.

Tempoet faldt lidt i resten af halvlegen – men kun ganske lidt. Klussmann og Evans fortsatte med at lægge point i kurven og også Bakkens Elijah Childs og Michel Diouf havde over ti point ved pausen, hvor stillingen var 59-45 i Bakkens favør.

Ikke meget ændrede sig i starten af anden halvleg, hvor holdene fortsatte med at score masser af point og Bakken fortsatte med at trække en lille smule mere fra. Med ni minutter igen i kampen nåede Bakken sin største føring, 89-65, på et tre-points scoring fra Tony Carr, men herefter mistede hjemmeholdet koncentrationen lidt.

Det blev kun til syv point resten af vejen for Bakken, men Randers virkede aldrig tæt på at lave et comeback og resultatet endte på 96-85.

Bakkens næste opgave på hjemmebane er tirsdag 3. januar mod Bears Academy, inden det 7. januar er årets overraskelse i ligaen, BMS Herlev, der kommer til Aarhus. Til den sidste kamp samles ind til hospitalsklovnene, med hjælp fra Star Wars gruppen Troopers for Charity.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2119617/bs.html

VR Hallen, Basketball, Bakken Bears vs Randers Cimbria
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
NEWS ARCHIVE