Ligamodstandere deler alt

Tirsdag støder storebjørn og lillebjørn sammen i Sparekassen Danmark Basketball Arena og Bakken Bears og Bears Academy er nok de to hold i nogen liga i den danske sportsverden, der kender hinanden bedst.

Bakken Bears og Bears Academy deler ikke bare faciliteter, men også trænere og spillere. Det er en helt speciel dobbeltlicensordning i Basketligaen, der tillader, at Bears-organisationen kan have to hold i samme liga.

Dobbeltlicenser i dansk basketball er til for at unge spillere kan få både masser af spilletid og erfaring på højt niveau. Oftest bruges ordningen, så en spiller kan have aktiv licens i 1. division, og så maser af minutter der, mens de også kan snuse til at spille på liganiveau.

Sådan var det også i Bears Academy og Bakken Bears, indtil akademiholdet i 2018 rykkede op i Basketligaen. Ordningen er fortsat siden da, med stor succes for de unge spillere. Op til sæsonstart i år spillede Magnus Møllgaard på en sådan dobbeltlicens, hvor han de første år spillede mest for Academy, mens han i 2021-22 spillede langt flest minutter for Bakken Bears.

Nu er Magnus Møllgaard at finde i Spanien, på en professionel kontrakt, men en af hans afløsere i Bears er Noah Churchill, der er kommet den anden vej.

Churchill startede karrieren med enkelte kampe for Academy, inden han allerede som 16-årig tog til Spanien. Nu er han tilbage og spiller vigtige minutter for Bakken Bears.

I øjeblikket er der tre spillere med dobbeltlicens, Magnus Høj, Malthe Bjerregaard og Marcus Vinther. Bakken Bears træner Anders Sommer fortæller, at når der er kamp mellem Academy og Bakken, foregår udvælgelsen i samarbejde med Academy’s cheftræner Thomas Hemmingsen:

– Generelt udtager vi dobbeltlicenserne til Bears kampe som belønning for gode indsatser til træning og i Academy kampene. I den seneste tid har både Marcus Vinther, Malthe Bjerregaard og Magnus Høj trænet med Bears på ret fast basis og Marcus er nu fast tiendemand i alle træninger og kampe fortæller Anders Sommer.

Udover Marcus Vinther spiller også Malthe Bjerregaard med Bakken Bears til tirsdagens kamp:

– Da Gustav Knudsen har en skade, han ikke er helt kvit endnu, manglede vi endnu en spiller og der stod beslutningen så mellem Bjerregaard og Høj. Da begge har gjort det rigtig godt på de seneste, blev valget af Bjerregard til denne kamp mest et spørgsmål om at jeg i rotationen foretrak en guard frem for en inside-spiller.

Kampen mellem de to bjørnehold afvikles i Sparekassen Danmark Basketball Center tirsdag 3. januar 18:30 og billetter kan købes her.

Billede: Per Bille

Billede: Per Bille
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
NEWS ARCHIVE