Opponent spotlight: Marqus Marion

Som noget nyt i 2023 vil der til hver hjemmekamp komme spotlight på en af modstandernes spillere. På lørdag hedder modstanderen BMS Herlev, så vi sætter fokus på det store talent Marqus Mitrovic Marion, som har taget Basketligaen med storm i denne sæson.

Det er bestemt ikke tilfældigt, at Marion er endt med at blive en profil for BMS Herlev. Han er en rigtig BMS Herlev dreng og har spillet i klubben i hele sit liv. Hans mor, Nanna Mitrovic Marion, gør en stor indsats i klubben. Generelt er Marion opvokset i en rigtig basket familie. Hans far, Tony Marion, kom til Danmark i 1994, og spillede flere år i Holbæk og Næstved. Nanna Marion var også elitebasketballspiller i Danmark og har været årets spiller i Kvindebasketligaen.

18-årige Marion har domineret for BMS Herlev, som ligger på en måske lidt overraskende 5. plads i Basketligaen. Marion laver i gennemsnit 18,5 point og 7,1 rebounds i igangværende sæson. I en ung alder viser Marion sig som en alsidig spiller med flere kvaliteter. Hans atletiske evner ses tydeligt, hvor han er hurtig oppe af gulvet i transitionspillet. Med hans 204 cm fylder han godt og har en rigtig god evne til at rebounde. Han viser tegn på, at han kan blive en rigtig god skytte. I denne sæson skyder Marion 40% fra trepointslinjen.

De flotte præsentationer i Basketligaen og til U18 EM har betydet, at Marion er en meget eftertragtet herre for store colleges i USA. Wake Forrest og Xavier har allerede været ude med tilbud, hvilket han selv meddeler på Twitter. Dermed er det måske sidste sæson Basketligaen har æren af Marqus Marion i denne omgang.

Billede: FIBA.basketball

Eksklusivt for sæsonkortholdere: Backstage med Bakken Bears og Sahlertz
01 jun 2023

Eksklusivt for sæsonkortholdere: Backstage med Bakken Bears og Sahlertz

Hen over sommeren sker der eksklusive ting for sæsonkortholderne, men hvis du endnu ikke...
Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!
22 maj 2023

Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!

Bakken Bears er danske mestre for syvende gang i træk og 21. gang i...
Sidste finale i aften i Næstved?
22 maj 2023

Sidste finale i aften i Næstved?

Bakken Bears kan vinde det 7. mesterskab i træk, mens Team Fog Næstved står...
Hvordan oplever du finale 4?
19 maj 2023

Hvordan oplever du finale 4?

Vi kam på mandag vinde mesterskabet med en sejr i den tredje finalekamp. Hvordan...
NEWS ARCHIVE