Opponent spotlight: Marqus Marion

Som noget nyt i 2023 vil der til hver hjemmekamp komme spotlight på en af modstandernes spillere. På lørdag hedder modstanderen BMS Herlev, så vi sætter fokus på det store talent Marqus Mitrovic Marion, som har taget Basketligaen med storm i denne sæson.

Det er bestemt ikke tilfældigt, at Marion er endt med at blive en profil for BMS Herlev. Han er en rigtig BMS Herlev dreng og har spillet i klubben i hele sit liv. Hans mor, Nanna Mitrovic Marion, gør en stor indsats i klubben. Generelt er Marion opvokset i en rigtig basket familie. Hans far, Tony Marion, kom til Danmark i 1994, og spillede flere år i Holbæk og Næstved. Nanna Marion var også elitebasketballspiller i Danmark og har været årets spiller i Kvindebasketligaen.

18-årige Marion har domineret for BMS Herlev, som ligger på en måske lidt overraskende 5. plads i Basketligaen. Marion laver i gennemsnit 18,5 point og 7,1 rebounds i igangværende sæson. I en ung alder viser Marion sig som en alsidig spiller med flere kvaliteter. Hans atletiske evner ses tydeligt, hvor han er hurtig oppe af gulvet i transitionspillet. Med hans 204 cm fylder han godt og har en rigtig god evne til at rebounde. Han viser tegn på, at han kan blive en rigtig god skytte. I denne sæson skyder Marion 40% fra trepointslinjen.

De flotte præsentationer i Basketligaen og til U18 EM har betydet, at Marion er en meget eftertragtet herre for store colleges i USA. Wake Forrest og Xavier har allerede været ude med tilbud, hvilket han selv meddeler på Twitter. Dermed er det måske sidste sæson Basketligaen har æren af Marqus Marion i denne omgang.

Billede: FIBA.basketball

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE