Ungdommens aften på Kids Day

Der stod ”ungdom” over det hele i lørdagens top fem kamp i Basketligaen mellem Bakken Bears og BMS Herlev. 19-årige Gustav Knudsen scorede 17 point de første 11 minutter og 18-årige Silas Oriane havde en af de mest imponerende debutscoringer i Bears’ historie. Bakken Bears vandt med cifrene 95-66.

Under kampen blev der, i samarbejde med Troppers for Charity, samlet ind til hospitalsklovnene. De over 1.000 publikummer købte alle de røde næser og der blev taget masser af billeder med Darth Vader og de andre figurer fra Star Wars universet.

Bakken Bears var aldrig bagud og øgede føringen støt gennem de tre første perioder. I kampens indledning imponerende især Gustav Knudsen med 17 point på de første 11 minutter. Han var tilbage fra tre kampes skadespause og energiniveauet var skyhøjt. Resultatet var en tre’er og en række imponerende dunks på vej til topscorerværdigheden med 25 point. Kampens highlight var nok hans 22. og 23. point, hvor Knudsen fik en friløber og lavede en tordnende såkaldt Statue of Liberty-dunk.

En anden imponerende detalje var, at Silas Oriane ikke bare fik debut for Bakken Bears, men gjorde det med en af de mest imponerende debutscoringer i Bakkens historie. Den 18-årige debutant kom flyvende, greb Skyler Bowlins aflevering i luften og hamrede den ned gennem kurven, til et kollektivt ”ooohhh” fra det talstærke publikum.

Bakken var foran 26-15 efter første periode og 44-26, da BMS Herlev tog sin første timeout, midt i anden periode. Den hjalp ikke Adrian Moss’ tropper, der dog kæmpede bravt alligevel, men måtte se sig selv gå til pause bagud 55-31. Det var Eamonn Joyce, der med 21 point havde mest held for BMS Herlev denne eftermiddag, fulgt op af August Haas med 13 og Andreas Mortensen med 11.

Gæsterne hentede hurtigt fem point i starten af anden halvleg og bragte Bakkens forspring ned under 20, men inden perioden var slut, var der igen 30 point mellem holdene.

Slutresultatet lød på 95-66 og med sejren fastholder Bakken Bears andenpladsen i ligaen, fire point bag Team FOG Næstved, men med en kamp i hånden.

Bakkens næste opgave er mod Horsens IC, på hjemmebane søndag 15. januar kl. 14 i Sparekassen Danmark Basketball Center. Det er en pokalkvartfinale, hvor en af ærkerivalerne kommer til at forlade turneringen. Næste ligakamp er finalerevanchen på hjemmebane mod Svendborg Rabbits 21. januar.

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE