Største salg i Bakken Bears’ historie: Tony Carr solgt til israelsk klub

Det israelske hold Galil Gilboa har købt den amerikanske guard Tony Carr i Bakken Bears, i det største spillersalg i klubbens historie.

Det er især på baggrund af en række fremragende præstationer i Basketball Champions League, at Galil Gilboa har købt Carr. Hans 34 point, 9 assists og 5 rebounds mod det stærke serbiske hold FMP Meridian i kvalifikationsturneringen vakte genlyd i hele Europa. Det samme gjorde hans 28 point mod Ludwigsburg i sidste gruppekamp, sammen med gennemsnit på 17 point og 6 assists pr. kamp i turneringen.

Galil Galboa ligger sidst i den israelske liga og har altså vendt sig mod Tony Carr for at ændre det faktum. Der er to point op til første ikke-nedrykningsplads og otte op til første slutspilsplads.

Bakken Bears er allerede gået i gang med at se på en erstatning for Carr, fortæller klubbens sportsdirektør Michael Piloz:

– Vi kunne ikke sige nej til det tilbud, som Galil Galboa kom med, selv om vi meget gerne havde beholdt Tony i klubben. Det præcise beløb forbliver mellem klubberne, og det er da heller ikke i de millionbeløb, man ser i fodbold, men det er det største i vores historie. Det gør også, at vi kan gå ud på markedet og finde en afløser, der passer ind på holdet, slår Michael Piloz fast.

Bakken Bears har over de seneste 45 dage sagt farvel til tre udenlandske profiler i Carr, Deng Adel og Kylor Kelley og goddag til to unge danske talenter i Silas Oriane og Andreas Holst. Samtidig har holdet vist sammenhængskraft og har fået gode præstationer fra de andre spillere på guardpositionen.

– Vi ser bredt på alle muligheder på markedet og det behøver ikke nødvendigvis være en ny guard, vi henter ind. Vi ved dog, at det bliver en erfaren professionel, slutter Michael Piloz.

I Basketligaen har Carr ikke haft helt samme påvirkning på holdet som i Champions League. Her snitter Carr 7 point og 5 assists på 22 minutter pr. kamp.

Tony Carr er allerede tiltrådt i Galil Galboa, men Bakken stiller stadig et stærkt hold i søndagens jyske derby mod Horsens, der denne gang har ekstra betydning, idet det er en pokalkamp, hvor kun vinderen går videre til semifinalen.

Tony Carr statistikker:
Basketligaen: https://basketligaen.dk/bakken-bears-teamstats/?WHurl=%2Fperson%2F1888516%2Fstatistics%3F
BCL Kvalifikationen: https://www.championsleague.basketball/22-23/qualifiers/player/Anthony-Gregory-Carr
BCL Gruppespil: https://www.championsleague.basketball/22-23/player/Tony-Carr

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE