Sikker sejr over Horsens sender os til semifinale mod Rabbits

Slutstillingen var ikke tæt, men der var masser af tænding og drama, da Bakken Bears ekspederede Horsens IC ud af pokalkvartfinalen, 84-68. Semifinalen bliver Bakken Bears mod Svendborg Rabbits.

Kampen startede med en brandvarm Michel Diouf, der ramte tre tre-point skud i de første fem minutter for Bakken. Gustav Knudsen fulgte op med nogle lækre detaljer og ikke mindst 14 point i første periode, til vild jubel fra den feststemte hal.

Bakken kom ud med masser af tænding og tvang Horsens til at smide mange bolde væk, så hjemmeholdet kunne bringe sig foran med 32-12 efter de første ti minutter.

Det gamle ordsprog siger noget med ”højt at flyve” og bjørnene kunne da heller ikke holde momentum hele vejen. Basketligaens topscorer Chris Lykes fik lidt tænding på gæsterne og langsomt kæmpede Horsens sig tilbage i kampen gennem anden periode. Lykes og Leonardo Carlino ramte kurven nogle gange, veteranen Vedran Borovcanin fulgte op og inden de to hold gik til halvleg, havde gæsterne halveret forspringet til ti point, 44-34.

Bakken Bears lod imidlertid ikke en enkelt dårlig periode ødelægge kampen og de kom ud med ild i øjnene efter pausen. Skyler Bowlin ramte en tre’er i første angreb, som satte tonen, Ryan Evans fulgte op med endnu tre point, som tændte op under publikum, og da Darko Jukic dunkede et alley oop dunk i efter fire minutter eksploderede hallen i larm og Bakken var foran med 20 igen, 58-38.

Horsens kom aldrig tæt på igen, men tændingen forsvandt ikke helt. Med tre minutter igen fik Elijah Childs hamret bolden gennem kurven oppefra i et vildt dunk, som han fik fejret lidt for tæt på Horsens’ Liam Churchill og så tændtes temperamenterne. De to blev holdt fra hinanden, mens Skyler Bowlin og Frederik Rungby havde gang i deres egen diskussion.

Dommerne blev dog ikke nødt til at tage magtmidler i brug, så kampen endte lidt senere med en Bears-sejr på 84-68. Horsens kan nu koncentrere sig om Basketligaen, mens Bakken har et semifinalemøde med Svendborg Rabbits på udebane i første weekend i februar.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2224729/bs.html

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE