Rundt om ligaen – hvordan fungerer ligaen?

Vante følgere af Basketligaen har selvfølgelig styr på, hvordan ligaen fungerer med grundspil, Playoffs, semifinaler og finaler. Men den knap så faste følger er måske mindre sat ind i, hvordan ligaen fungerer.

Grundspillet nærmer sig sin afslutning, efter det har været i fuld gang siden september sidste år. Elleve hold er med i grundspillet, og alle hold møder hinanden to gange. En gang på hjemmebane og en gang på udebane.

De seks bedste hold går videre til Playoffs, og her er det ikke uvæsentligt, hvor mange point holdende skraber sammen. Pointene fra grundspillet bliver ført over til Playoffs. I Playoffs møder holdende hinanden to gange igen, hvor de fire bedste hold kvalificerer sig til semifinalerne.

De syv nederste hold i grundspillet møder også hinanden i et puljespil, og her fungerer det på samme måde med to indbyrdes opgør. De spiller om en pengepræmie, som førstepladsen i tabellen vinder. Der er ingen nedrykkere i Basketligaen, som man ellers kender det fra mange andre sportsgrene. Det kan der dog komme igen, hvis der kommer et hold mere op i ligaen.

Når vi når til slut april, går semifinalerne i gang. På det stadie af sæsonen er det kun de fire bedste hold der er tilbage. Førstepladsen i Playoffs møder fjerdepladsen og så møder andenpladsen selvfølgelig tredjepladsen. Semifinalerne er en femkampsserie, hvilket betyder, at det hold der først vinder tre kampe, går videre til finalerne. Det hold der ender øverst i tabellen, vil altid have fordelen af hjemmebanen i første kamp og i en eventuelt altafgørende kamp fem.

De to vindere af semifinalerne møder hinanden i finalen. Finaleserien fungerer på samme måde som semifinalerne, udover den vigtige detalje, at finalen er en syvkampsserie. Det betyder altså, at det hold der vinder fire kampe, vinder det danske mesterskab. I en eventuelt kamp syv, vil det endnu engang være det hold, der ender højest i tabellen, som får hjemmebanefordelen.

Billede: Per Bille

Finale #1 – hvem tager årets anden titel?
07 maj 2024

Finale #1 – hvem tager årets anden titel?

Så er finalerne her endelig! Det bliver en drabelig finaleserie i syv potentielle kampe mellem...
DM-finalerne kamp #1: Whiteout med festivalbilletter på spil 
02 maj 2024

DM-finalerne kamp #1: Whiteout med festivalbilletter på spil 

Det er første kamp i finaleserien, og for 22. år i træk er vi...
Drama om at blive vores finalemodstander
01 maj 2024

Drama om at blive vores finalemodstander

Horsens har lige fået kåret både årets træner og årets spiller i Basketligaen. Næstved...
Gustav har meldt sig til NBA Draften
01 maj 2024

Gustav har meldt sig til NBA Draften

Gustav Knudsen har officielt meldt sig til NBA draftet 2024. Det foregår 27. juni...
NEWS ARCHIVE