Hvidklædt aarhusiansk publikum skubbede Bakken mod sejr

Da lørdag formiddag blev til lørdag eftermiddag, var det umuligt at opdrive en siddeplads hos Bakken Bears i Sparekassen Danmark Arena, og da eftermiddag blev til aften, havde Bakken Bears taget en sikker sejr over Svendborg Rabbits, 112-83. Foran et stort, hvidklædt publikum, havde Bakken Bears en fest, som også gav klubbens akademihold endnu en uge med mulighed for at nå slutspillet.

Siden sæsonstart har tilskuerne flokkedes til basketball i det nordlige Aarhus og denne lørdag endte mange igen med at ty til at købe ståpladser, for at komme ind i hallen. Stemningen var da også ganske elektrisk i store dele af kampen, hvor der var bæredygtig whiteout. Det betød, at Bakken ikke uddelte t-shirts, men publikum selv havde hvidt tøj på – hvilket også kvalificerede dem til at vinde Skousen Vibys præmie i en af dagens konkurrencer.

Der var debut til Bakkens nyeste spiller, Skyler Flatten, der i anden periode scorede sit første bjørnepoint på et straffekast og endte på 12 for kampe. Han brillierede med gode atletiske evner og to tre-pointere i en kamp, hvor pointene generelt sad løst for Bears-spillerne.

Darko Jukic tog topscorerværdigheden med 23 point, men syv spillere scorede mere end 10 point, og Ryan Evans, Elijah Childs og Michel Diouf havde alle en såkaldt Double Double, med mere end 10 point og 10 rebounds.

Begge hold kom ud til kampen i overdådigt spillehumør og pointene væltede nærmest ned i kurven. Noah Churchill startede med at sætte en tre’er for Bakken og havde sat syv point på tavlen, allerede inden de første tre minutter var gået.

Svendborg svarede lystigt igen, blandt andet ved Bynum og Arikawe og holdene scorede til sammen 59 point i kampens første ti minutter. Bakken stod for de 31, mens kaninerne havde 28 pinde inden anden periode startede.

Herfra stod der imidlertid Bakken Bears på det meste, for Svendborg kunne ikke holde kadencen. Flatten, Skyler Bowlin og Elija Childs scorede og så kom Bakken foran 40-30. Michel Diouf og Darko Jukic fulgte op og efter fire minutter var hjemmeholdet i front med 46-32.

Ved halvleg var hjemmeholdet på vej mod at score 128 point i kampen, foran 64-43, men tempoet gik lidt ned de sidste to perioder. Med lige over tre minutter igen af tredje periode sendte Ryan Evans Bakken foran med 28, 82-54, og kampen var reelt afgjort.

Holdene fortsatte med at levere flot spil, med 47 point til sammen i fjerde periode, og hallen fik da også et af sæsonens højdepunkter indtil nu, fra Svendborgs Fenton Bradley, der satte af, satte bolden bolden helt ned mellem knæene, inden han tyrede bolden i kurven på et vild dunk.

Slutresultatet lød på 112-83, og da Bears Academy tidligere på dagen slog BK Amager, er Svendborg endnu ikke matematisk sikre på slutspilspladsen. Rabbits skal dog bare vinde en enkelt af de sidste kampe, for at sikre sjettepladsen og sende Bears Academy i det nederste slutspil.

Bakken Bears, der er på en øjeblikkelig tredjeplads, kan derimod næste lørdag tage et vigtigt skridt mod toppen af ligaen, når de gæster Næstved. Sydsjællænderne er, sammen med Randers, fire point foran Bears, men også med to kampe flere spillet. Sejrer Bakken lørdag, er det altså muligt at overhale Næstved inden grundspillet slutter.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2119603/bs.html

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag
16 feb 2024

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag

Tidligere på ugen gik Bakken Bears videre fra gruppespillet i den europæiske turnering ENBL...
Bears fik ikke revanche for pokalfinalen
15 feb 2024

Bears fik ikke revanche for pokalfinalen

Der tegner sig et ekstremt spændende playoff-gruppespil i Basketligaen i marts og april, med...
Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?
14 feb 2024

Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?

Torsdag 15. februar skal Bakken Bears forsøge at få revanche fra pokalfinalen, hvor holdet...
Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr
13 feb 2024

Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr

Næsten 1500 tilskuere gav alt, hvad de havde – og det gjorde Bakken Bears...
NEWS ARCHIVE