Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker, halspeaker, indpisker og altmuligmand, Michael Piloz, er naturligvis den, ugens spotlight handler om. 

Bakken Bears har været et af Danmarks mest succesfulde sportshold gennem de seneste næsten 30 år, og der er én, der har været med hele vejen, afbrudt af et halvt år i Canada under studierne (hvor Piloz da godt nok skrev kampreferaterne, selv om det var før livestats blev opfundet i den bedste række – man kan jo godt skrive referat ud fra periodescoren, kan man ikke?)

Michael Piloz er født og opvokset i Aars, men flyttede i starten af 90’erne til Aarhus for at studere. I den forbindelse startede han med at spille basket for at lære nogle nye mennesker at kende og her faldt valget på Skovbakken Basketball. Her blev han hurtigt rekrutteret til at være frivillig, og han har været i klubben siden 1993.

Billede: Per Bille

De første år var alt frivilligt. I partnerskab med Steffen Wich samlede klubben fra midt i 90’erne, med Piloz som primus motor på den organisatoriske side, et hold, der var villige til at træne meget mere end alle andre i dansk basketball. 

– Jeg har sprintet op af trapperne i hal 1 alt for mange gange, griner Jakob Mønsted. Det er ikke noget, man ville gøre nu, men dengang var vi bare et skridt foran alle andre i ligaen. 

De første mange år var det rent frivilligt arbejde fra alle andre end enkelte professionelle spillere, men efterhånden blev det mere og mere tidskrævende. Først kom navneskiftet til Bakken Bears i slutningen af 90’erne og da der begyndte at komme sponsorpenge var førsteprioriteten at få ansat en til at køre butikken. Piloz blev den første fuldtidsansatte og siden der er det kun gået én vej for klubben. Det er i alt blevet til 19 danske mesterskaber i basketball siden 1997, heriblandt de seneste seks i træk. 

Publikum kender Michael Piloz som halspeaker og måske som siddende på bænken på udebane, men han har en finger med i det meste i organisationen. Når det handler om markedsføring, sponsorsalg og det sportslige er han en naturlig sparringspartner. I samarbejdet med kommune, stat, idrætsforbund og andre sportsklubber i og udenfor basketball tegner han organisationen. Når det kommer til finanserne, er det  naturligvis også Michael Piloz, der sidder på dem. 

Fra at være Bakkens eneste fuldtidsansatte, har Piloz nu skabt en hel organisation. Fra en amatørklub til Champions League, er hvad de fleste sportsformænds drømmer om at gøre. I Bakken Bears blev det en realitet, og meget af æren skal lyde til manden, der har været med hele vejen, Michael Piloz.  

Hans karriere som sportsdirektør er kun overgået af hans spillerkarriere, hvor Piloz står noteret for to kampe og to point hos Bakken Bears. 

Eksklusivt for sæsonkortholdere: Backstage med Bakken Bears og Sahlertz
01 jun 2023

Eksklusivt for sæsonkortholdere: Backstage med Bakken Bears og Sahlertz

Hen over sommeren sker der eksklusive ting for sæsonkortholderne, men hvis du endnu ikke...
Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!
22 maj 2023

Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!

Bakken Bears er danske mestre for syvende gang i træk og 21. gang i...
Sidste finale i aften i Næstved?
22 maj 2023

Sidste finale i aften i Næstved?

Bakken Bears kan vinde det 7. mesterskab i træk, mens Team Fog Næstved står...
Hvordan oplever du finale 4?
19 maj 2023

Hvordan oplever du finale 4?

Vi kam på mandag vinde mesterskabet med en sejr i den tredje finalekamp. Hvordan...
NEWS ARCHIVE