Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens førerhold i Næstved. De sidste minutter indeholdt comebacks, en usportslig fejl og til sidst en stjålen hold med fem sekunder igen, hvor Noah Churchill sikrede en Bakken-sejr på 80-83. Der er nu hele fire hold på 28 point i toppen af ligaen.

De sidste tre minutter blev rent drama. Næstved, der startede fjerde periode med at komme bagud med 16 point, udlignede på en stjålet bold af McGuirl, efter Bakken ellers havde sikret en rebound. Bakkens Darko Jukic svarede igen/ med en tre’er i den anden ende, der brød en scoringstørke på næsten syv minutter for gæsterne.

Rodney Chatman havde været kampens spiller for Næstved, med i alt 31 point, tog helterollen på sig. Han trak først en fejl, der gav to straffekast, som han begge sendte i kurven til 77-78. I næste Næstved-angreb trak han endnu en fejl, denne gang på en tre-pointer, og igen var han iskoldt fra linjen med tre træffere til 80-78.

Bakken fik i næste angreb skudt en tre’er, der gik ved siden af, men Darko Jukic fik gaflet rebounden og sendt den ud til Noah Churchill, der med en sikker tre’er, med et minut igen, sendte gæsterne i front med 80-81.

Næstved havde chancen for at gå i front med 10 sekunder på uret, men McGuirl missede layup’et og da Jukic tog rebounden for Bakken, blev Rollins’ fejl for at stoppe tiden alt for voldsom og dommerne dømte en usportslig fejl. Det betød to straffekast til Jukic, med bolden i siden til Bakken bagefter. På indspillet fandt Bakken Elijah Childs under kurven og han blev straks fejlet med seks sekunder igen.

Childs missede begge straffekast og hjemmeholdet tog rebounden og så havde Næstved seks sekunder til at føre bolden op ad banen og udligne. I stedet afgjorde Noah Churchill kampen til Bakkens fordel ved at lave en flyvende erobring af bolden på en aflevering og glidende hen af gulvet sende den videre til en holdkammerat og så kunne Bakkens spillere fejre sejren.

Med sejren går Bakken på lige med både Næstved, Randers og Horsens i toppen af ligaen, alle med 28 point, hvor Horsens og Næstved dog har spillet en kamp mere end de to øvrige. Horsens vandt lørdag et drama i Amagerhallen, hvor hjemmeholdet var tæt på at stjæle sejren.

I Næstved havde hjemmeholdet initiativet det meste af første periode, efter Bakken ellers havde scoret kampens første seks point ved Bowlin, Evans og Jukic. Herefter tog hjemmeholdet og især James Lull imidlertid over. Den 213 centimeter høje centerspiller fik bolden gentagende gange og Bakken havde ikke meget modsvar mod hans 11 point i første periode.

Et lyspunkt for gæsterne var Skyler Flattens dunk til 20-14, bare få sekunder efter amerikaneren var kommet på banen for første gang.

Bakken fik stabiliseret tingene, men op mod halvlegspausen var det stadig Næstved, der var i førertrøjen. Nu var det Rodney Chapman, der hældte point i for hjemmeholdet, med 20 point de første 18 minutter. Bakken bed sig dog fast, bag solidt spil fra Ryan Evans, tre tre’ere fra Flatten og et par dunk fra Gustav Knudsen.

Bakken gik ind til det sidste halvandet minut inden pausen nede med 48-41, men ved halvleg var det helt lige, 48-48, efter scoringer fra Noah Churchill, Elijah Childs og til sidst en tre’er med seks sekunder igen fra Ryan Evans.

Hvor første halvleg var en scoringsfest, blev der kun scoret ti point i de første fire minutter af anden – og de otte gik til Bakken, afsluttende med endnu et dunk af Gustav Knudsen. Så fik Næstved klemt en scoring ind ved Lull, inden Bakken satte de næste 12, til 52-68 efter otte minutter.

Bakken må i pausen have talt om at stoppe Chatman, for vi skulle helt hen til 9. minut i tredje periode inden Chapman igen kom på tavlen, med et enkelt af to straffekast til 57-70. Che Bob fulgte lige efter op med et stort dunk, der skabte lidt stemning i en hal, hvor Bakkens fans ellers var begyndt at dominere.

Fra start i fjerde periode kom Bakken på tavlen igen to gange på få sekunder, men det betød samtidig en skade og exit fra kampen til Gustav Knudsen, der på det tidspunkt havde samlet 16 point sammen. Først scorede Elijah Childs, hvorefter Knudsen stjal indspillet og scorede, men ramte ned på en fod og fik en ankelskade.

Foran 59-75 så det godt ud for gæsterne, men en næsten syvminutters scoringspause, blandt andet forårsaget af et par angrebsfejl og en teknisk fejl, lukkede Næstved ind i kampen igen. Bol satte to point, Bob en tre’er, Chatman fem point, Lull to og McGuirl to og så var stillingen pludselig 73-75.

Bakkens næste opgave er pokalsemifinalen i Svendborg lørdag 4. februar, hvorefter der venter et stramt program ugen efter med kampe lørdag, mandag og torsdag.

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE