Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien, efter han havde gjort god figur på både ungdomslandshold og i ungdommens EuroLeague, Next Generation Tournament.

I Spanien spillede Gustav for Casademont Zaragoza, hvor Knudsen trænede med holdet i den bedste række, mens det blev til kampe for både Zaragozas elite ungdomshold og andetholdet. I Next Generation Tournament i 2021 spillede Gustav flest minutter for Zaragoza, snittede næstflest rebounds og flest steals – og på seniorniveau blev det i samme sæson til debut i ACB, den spanske topliga, der regnes som den stærkeste nationale liga uden for NBA.

I Danmark lagde basketballforbundet også mærke til den unge spiller og den tidligere landstræner Arnel Dedic udtog Knudsen til landsholdet i 2021. Han fik sin A-landsholdsdebut mod Kosovo i november og har været udtaget til holdet lige siden

Som spiller er Gustav en lang wing der løber gulvet, trives bedst i høj fart, dækker op med intensitet og kan score på mange måde. I denne sæson snitter den kun 19-årige wing 12,1 point og 4,4 rebounds i 21 minutter per kamp, og han forsætter med at udvikle sige konstant. I hjemmekampen mod BMS Herlev satte Gustav Knudsen career high med 25 point  i Basketligaen, og i kampen efter fulgte han op med 14 point i den første periode, samt nogle lækre detaljer.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE