Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien, efter han havde gjort god figur på både ungdomslandshold og i ungdommens EuroLeague, Next Generation Tournament.

I Spanien spillede Gustav for Casademont Zaragoza, hvor Knudsen trænede med holdet i den bedste række, mens det blev til kampe for både Zaragozas elite ungdomshold og andetholdet. I Next Generation Tournament i 2021 spillede Gustav flest minutter for Zaragoza, snittede næstflest rebounds og flest steals – og på seniorniveau blev det i samme sæson til debut i ACB, den spanske topliga, der regnes som den stærkeste nationale liga uden for NBA.

I Danmark lagde basketballforbundet også mærke til den unge spiller og den tidligere landstræner Arnel Dedic udtog Knudsen til landsholdet i 2021. Han fik sin A-landsholdsdebut mod Kosovo i november og har været udtaget til holdet lige siden

Som spiller er Gustav en lang wing der løber gulvet, trives bedst i høj fart, dækker op med intensitet og kan score på mange måde. I denne sæson snitter den kun 19-årige wing 12,1 point og 4,4 rebounds i 21 minutter per kamp, og han forsætter med at udvikle sige konstant. I hjemmekampen mod BMS Herlev satte Gustav Knudsen career high med 25 point  i Basketligaen, og i kampen efter fulgte han op med 14 point i den første periode, samt nogle lækre detaljer.

Rekord i Randers – men Bears tog sejren
18 mar 2024

Rekord i Randers – men Bears tog sejren

Der var finalestemning i Randers mandag aften, da Bakken Bears var på besøg. Aftenens...
Randers Cimbria går efter tilskuerrekord mod Bakken Bears
15 mar 2024

Randers Cimbria går efter tilskuerrekord mod Bakken Bears

Randers Cimbria har valgt mandagskampen 18. marts til at forsøge og slå tilskuerrekord mod...
Overtidsgyser sender Bakken Bears til europæisk semifinale
13 mar 2024

Overtidsgyser sender Bakken Bears til europæisk semifinale

Der skulle fem minutters overtid til, før Bakken Bears kunne booke billet til Final...
Vind rejse med Billund Lufthavn
11 mar 2024

Vind rejse med Billund Lufthavn

Det bliver vildt på onsdag, når vi igen brager sammen med Newcastle Eagles i...
NEWS ARCHIVE