Opponent spotlight: Andreas Meilby, BK Amager

Vi lader op til lørdagens kamp mod BK Amager med et spotlight på Andreas Meilby.

Det er ikke altid man lige kender modstandernes hold, så med “Opponent spotlight” kaster vi lys på en af
modstandernes spillere, når de kommer på besøg i Sparekassen Danmark Basketball Center.
Andreas Meilby er efterhånden blevet en veteran i Basketligaen med sine 9 sæsoner. Den 30-årige forward startede sin karriere i BMS Herlev, hvor han fik sin debut i 13/14 sæsonen. Hos BMS Herlev spillede Andreas to sæsoner inden han forsøgte sig på et andet sjællandsk hold, nemlig Hørsholm 79ers. Andreas og resten af Hørsholm præsterede at spille med om bronzemedaljer i 2016.

Det blev til tre sæsoner i Hørsholm, hvor han spillede indtil 18/19 sæsonen. I perioden hos Hørsholm handlede det rigtig meget om basketball, og ikke kun når Andreas trænede eller spillede kampe.

Ved siden af basketballkarrieren var Meilby nemlig med til at starte Nordic Basketball op. Visionen med Nordic Basketball var at blive nordens største leverandør af basketball udstyr til klubber og privatpersoner. Virksomheden eksisterer stadig den dag i dag, men uden Anders, som gav afkald på det i 2018.

Efter tre år i Hørsholm, hvor det sidste år blev uden så meget spilletid, tog han turen tilbage til BMS Herlev. Meilby fik en større rolle hos BMS og havde en rigtig god sæson i 18/19, hvor han var den femte bedste rebounder i Basketligaen.

I 2021, efter tre gode sæsoner i BMS, var det igen tid til en ny udfordring for den rutinerede forward. Endnu engang var det en klub på Sjælland, BK Amager, der løb med hans underskrift. Hos Amager tilsluttede han hans kæreste, Ena Viso, som spiller for BK Amager og kvindelandsholdet.

Andreas Meilby er nu i gang med hans anden sæson i Amager, hvor han er en vigtig spiller, som bringer en masse rutine og offensive kvaliteter.

Bjørnene møder Andres Meilby og resten af BK Amager på lørdag kl. 14, når vi byder indenfor til fastelavn i Sparekassen Danmark Basketball Center.

Køb billetter på hjemmesiden – der er få tilbage. Gratis adgang for børn, når der købes en billet til voksne, studerende eller pensionister.

Billede: Markus Kluge

29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime
27 nov 2023

Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime

Bakken Bears får lov til at jagte en fortsættelse på den øjeblikkelige europæiske sejrsstime...
NEWS ARCHIVE