Fastelavnsklare børn klapper Bakken til sejr

Lørdag eftermiddag var det endnu engang umuligt at købe en siddeplads i Sparekassen Danmark Basketball Center nogle timer inden kampstart. Sådan har det været de seneste mange kampe og selv om det var en af bundpropperne, BK Amager, der kom på besøg, fejrede Aarhus alligevel fastelavn sammen med Bakken Bears. Amager spillede op til lejligheden og gav en god kamp, inden de måtte se sig slået 89-70.

Over 350 flot udklædte børn og deres forældre havde fundet vej til det nordlige Aarhus og de skabte stemning allerede fra 13:00, da tøndeslagningen begyndte og seks kattekonger og dronninger blev fundet.

Af en kamp, der på forhånd af flere blev afskrevet som klassisk top mod bund, var der alligevel masser af underholdning. Gustav Knudsen stod – som vanligt – for nogle yderst spektakulære dunks og i øvrigt for 20 point. Også Elijah Childs fik fyret et vildt dunk af, men næsten endnu mere imponerende var hans evige hårde arbejde, der endte med at give ham en såkaldt double double, med 15 point og 10 rebounds.

Da fokus flyttede fra fastelavn og over på banen, startede hjemmeholdet som lyn og torden, kom foran 12-4 og så derefter ud til at miste koncentrationen. I hvert fald fik Oscar Quackenbush og Tomas Bjarkasson sat Amager i gang med et par scoringer og inden publikum fik set sig om, havde gæsterne bragt sig i front med 12-18 med tre minutter igen af første periode.

Amager holdt føringen længe. Gæsternes nyerhvervede amerikaner, Mark Pelissier, gjorde det til 21-28 kort inde i anden periode og et par minutter senere blev det 22-32 ved Linus Grøn.

Herefter begyndte gæsternes offensiv imidlertid at hoste lidt, mens Elijah Childs fik lagt fem point i for Bakken. Hjemmeholdet åd sig tættere og tættere på og da Gustav Knudsen først satte en tre’er og derefter et layup, fik hjemmeholdet udlignet til 36-36 med tre minutter igen til pausen.

Holdene kom ud til anden halvleg med Bakken foran 44-40 og selv om Jordan Johnson hurtigt reducerede til 44-43 for Amager, var det tydeligt, at hjemmeholdet havde en nyfunden intensitet. I løbet af tredje periode gav det forhøjede arbejdsniveau pote. Michel Diouf satte en tre’er til 58-50 syv minutter inde, og da Skyler Flatten også ramte fra langdistancen to minutter senere, var hjemmeholdet foran med 66-54.

Da Amager ikke fik scoret de første tre minutter af fjerde periode, tog Bakken føringen op til 15 og det virkede ikke længere realistisk, at Amager kunne overraske og tage sejren.

Det næste højdepunkt kom helt til sidst i kampen, da et stående publikum kunne klappe Andreas Holst på banen for første gang. Den 17-årige forward kom til klubben i januar fra FC Barcelona og han kvitterede for publikums velkomst med en flot tre-pointer som sine første point som bjørn.

Kampen endte med en sejr 89-70 til Bakken Bears, som nu kan se frem til en kamp om førstepladsen på mandag i Randers. Begge hold har spillet 18 kampe og har 30 point, så sejrsherren går i front af ligaen. Der er allerede udsolgt til kampen.

Næste hjemmekamp er torsdag 16. februar, hvor Bakken Bears udover at tage imod BC Copenhagen fejrer Student Basketball Party for 500 studerende.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE