Sejr – og yngste lineup nogensinde?

I et propfyldt Sparekassen Danmark Basketball Center slog Bakken Bears torsdag aften BC Copenhagen sikkert. Kampens resultat var kun kortvarigt i spil, men der var underholdning til sæsonrekorden på 1.500 tilskuere alligevel – og måske den yngste lineup i Bakken Bears’ historie.

Med sejren på 93-69 ender Bakken Bears på andenpladsen i Basketligaen grundspil med 32 point, to point bag Randers og á point med Næstved. Herefter følger Horsens med 28 og top seks afrundes af Svendborg og BMS Herlev, begge med 22.

Nu venter Playoff-gruppespillet, hvor top seks møder hinanden ude og hjemme i ti kampe til hvert hold, om fire semifinalepladser.

Bakkens nyerhvervelse Skyler Flatten fik for første gang i sine fem kampe i Danmark lov at starte på banen og det kvitterede han med en lektion i skydning fra distancen. Han ramte alle fire forsøg fra tre’eren i første halvleg og havde 17 point inden pausen.

Det var ellers ikke prangende spil som Bakken diskede op med i kampens første 20 minutter. Lidt for mange gange resulterede angrebet i mistede bolde i stedet for scoringer og det betød, at BC Copenhagen kunne hænge med helt til pausen. Især Durell Vinsons 10 point på ni skud var med til at gæsterne kun var bagud med 49-37 efter 20 minutter.

Kort efter pausen fik Gustav Knudsen hamret et kæmpe dunk i, som fik publikum helt op i ”ohh”-kategorien på lyde, men champagnespillet indfandt sig ikke frahjemmeholdets side. Det havde også meget at gøre med arbejdsindsatsen fra Jeffrey Fawnes københavnske tropper. De unge drenge jagtede alle bolde og udfordrede Bakken fysisk i forsvaret, uden det dog betød at de kom tættere på end 10-15 point bagud.

I løbet af fjerde periode fik Bakken endelig presset føringen op over 20 point og sidst i kampen satte Anders Sommer en af de yngste lineups på banen, som Bakken Bears har haft, i hvert fald i dette årtusinde. Gustav Knudsen, 19, Magnus Høj, 19, Silas Oriane, 18, Marcus Winther, 20 og Andreas Holst, 17, var på banen sammen, til at afslutte kampen, som Bakken endte med at vinde 93-69.

Nu venter en landsholdspause og Bakken Bears’ næste opgave er første slutspilskamp i Horsens på udebane 3. marts. Herefter venter en gyser på hjemmebane, når Randers kommer til Sparekassen Danmark Basketball Center 9. marts. Den kamp kan være en tidlig indikation på hvem der vinder Playoff-gruppespillet.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2119033/bs.html

 

 

 

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE