Rundt om Ligaen: Nye coaches i Playoffs

Landsholdspausen er veloverstået og nu venter Playoff-gruppespillet i Basketligaen. Playoffgruppespillet, som kommer til at byde på to nye træneransigter hos Horsens IC og Svendborg Rabbits.

Horsens IC og cheftræner Lukas Varga valgte i sidste uge at stoppe samarbejdet efter 2,5 år.

Varga startede som spiller i Horsens i 2012, hvor han var med til at vinde “The Double” som aktiv i 2015 med både DM-guld og pokalguld. Efterfølgende blev Varga assistenttræner under Arnel Dedic i et par år. Herefter var han cheftræner i bl.a. Svendborg, inden han fik jobbet som cheftræner hos de gule i 2020.

Klubben fortalte i en pressemeddelelse, at holdets udviklingskurve ikke var gået den rigtige vej igennem det sidste stykke tid, og derfor valgte de at stoppe samarbejdet.

Torsdag blev det meldt ud, hvem der skal overtage cheftrænerjobbet. Valget faldt på Jakob Hjorth Jørgensen som bl.a. har erfaring som træner hos Bears Academy, som assistent på landsholdet og som ungdomslandstræner. En aftale som gælder sæsonen ud.

Horsens er ikke det eneste top seks hold, som har fået et nyt ansigt på trænerbænken. Svendborg Rabbits valgte i slutningen af januar at skille sig af med cheftræner John Lattimore. Amerikaneren nåede kun at være i klubben i et halvt år. Et halvt år, som ikke kunne leve op til de seneste to flotte sæsoner hos kaninerne.

Rabbits har modsat Horsens valgt at kigge internt i klubben, hvor assistenttræner Mads Andersen har taget over. Mads Andersen har fået en udmærket start på sit cheftrænerjob, med tre sejre i fire kampe.

Det bliver spændende at følge de nye trænere i en uge, hvor alle seks hold skal i aktion.

Svendborg Rabbits og Mads Andersen skal torsdag en tur til Sjælland for at møde BMS Herlev i et opgør mellem de to nederste hold i gruppespillet. To hold som vil gøre alt for at holde sig så tæt på top fire som muligt, for at opretholde troen om en semifinaleplads.

Jakob Hjorth Jørgensen og Horsens IC tager imod Bakken Bears på fredag i trænerens debutkamp. Træneren får altså sin første kamp i et Jysk Derby, som altid byder på intensitet og drama. Det er to hold, som skal ud at bevise noget, efter begge hold har lidt store nederlag til Randers Cimbria.

Torsdag byder også på topkamp i Randers, hvor Næstved kommer på besøg. Næstved kan med en sejr komme på lige fod med førerholdet Randers. Randers kan omvendt med en sejr tage endnu et stik mod en af konkurrenterne og fastholde førstepladsen.

Billede: Per Bille
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE