Rundt om Ligaen: Nye coaches i Playoffs

Landsholdspausen er veloverstået og nu venter Playoff-gruppespillet i Basketligaen. Playoffgruppespillet, som kommer til at byde på to nye træneransigter hos Horsens IC og Svendborg Rabbits.

Horsens IC og cheftræner Lukas Varga valgte i sidste uge at stoppe samarbejdet efter 2,5 år.

Varga startede som spiller i Horsens i 2012, hvor han var med til at vinde “The Double” som aktiv i 2015 med både DM-guld og pokalguld. Efterfølgende blev Varga assistenttræner under Arnel Dedic i et par år. Herefter var han cheftræner i bl.a. Svendborg, inden han fik jobbet som cheftræner hos de gule i 2020.

Klubben fortalte i en pressemeddelelse, at holdets udviklingskurve ikke var gået den rigtige vej igennem det sidste stykke tid, og derfor valgte de at stoppe samarbejdet.

Torsdag blev det meldt ud, hvem der skal overtage cheftrænerjobbet. Valget faldt på Jakob Hjorth Jørgensen som bl.a. har erfaring som træner hos Bears Academy, som assistent på landsholdet og som ungdomslandstræner. En aftale som gælder sæsonen ud.

Horsens er ikke det eneste top seks hold, som har fået et nyt ansigt på trænerbænken. Svendborg Rabbits valgte i slutningen af januar at skille sig af med cheftræner John Lattimore. Amerikaneren nåede kun at være i klubben i et halvt år. Et halvt år, som ikke kunne leve op til de seneste to flotte sæsoner hos kaninerne.

Rabbits har modsat Horsens valgt at kigge internt i klubben, hvor assistenttræner Mads Andersen har taget over. Mads Andersen har fået en udmærket start på sit cheftrænerjob, med tre sejre i fire kampe.

Det bliver spændende at følge de nye trænere i en uge, hvor alle seks hold skal i aktion.

Svendborg Rabbits og Mads Andersen skal torsdag en tur til Sjælland for at møde BMS Herlev i et opgør mellem de to nederste hold i gruppespillet. To hold som vil gøre alt for at holde sig så tæt på top fire som muligt, for at opretholde troen om en semifinaleplads.

Jakob Hjorth Jørgensen og Horsens IC tager imod Bakken Bears på fredag i trænerens debutkamp. Træneren får altså sin første kamp i et Jysk Derby, som altid byder på intensitet og drama. Det er to hold, som skal ud at bevise noget, efter begge hold har lidt store nederlag til Randers Cimbria.

Torsdag byder også på topkamp i Randers, hvor Næstved kommer på besøg. Næstved kan med en sejr komme på lige fod med førerholdet Randers. Randers kan omvendt med en sejr tage endnu et stik mod en af konkurrenterne og fastholde førstepladsen.

Billede: Per Bille
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
Bears afviser Horsens’ comeback
19 sep 2023

Bears afviser Horsens’ comeback

Bakken Bears spillede 27 minutters formidabel basketball, da de tirsdag aften tog imod Horsens...
NEWS ARCHIVE