Jysk derby

Playoffbasket skydes i gang med et brag af en kamp – og en vaskeægte klassiker i Basketligaen. Det sker 3. marts 18.45 i Forum Horsens når Bakken Bears tager sydpå til det Jyske Derby. Rivalopgøret mellem Horsens IC og Bakken Bears er en rigtig publikumsmagnet, hvor de indbyrdes opgør i denne sæson har haft langt over 1000 tilskuere til hver af kampene. Spillerne elsker heller ikke altid hinanden…

Det Jyske Derby har set masser af drama i tidens løb, for rivalopgørerne mod hinanden betyder mere end blot de to point for holdenes fanskare. Jagten på DM-finalen starter for alvor nu og begge hold har forhåbninger om at komme til dertil igen. De to rivaler har mødt hinanden ti gange i DM-finalerne gennem tiden, og det hold som trækker det korteste i denne kamp, vil få sværere ved at nå finalen denne sæson.

Bakken har vundet tre indbyrdes opgør denne sæson, inklusiv pokalkvartfinalen. Siden det sidste opgør mod Horsens, har Horsens imidlertid stoppet samarbejdet med cheftræner Lukas Varga, der har en lang historie i klubben og har været cheftræner de seneste tre sæsoner. Bruddet med træneren skyldes ifølge klubben, at “holdets udviklingskurve ikke er gået den rigtige vej igennem det sidste stykke tid”. Kampen mod Bakken bliver derfor den første kamp for HIC med den nye cheftræner, som er tidligere Bears Academy head coach, Jakob Hjorth. Kan trænerskiftet give Horsens momentum eller vil det få negative konsekvenser?
I playoff-gruppespillet mødes de seks bedste hold fra Basketligaens grundspil ude og hjemme i kampen om fire semifinalepladser. Alle point fra grundspillet føres med over.

Kampen afvikles i Forum fredag 3. marts kl. 18:45 og kan også følges på Stiften, som viser alle Basketligaens kampe live.

Spotlight: Ryan Evans
28 mar 2023

Spotlight: Ryan Evans

Torsdag fejrer vi en stor profil i Bakkens historie. I den seneste hjemmekamp spillede...
Hyldest og drama venter
27 mar 2023

Hyldest og drama venter

Torsdag aften får Bakken Bears' hjemmepublikum muligheden for at hylde de nyslåede pokalvindere på...
Bakken Bears er pokalmestre 2023!
25 mar 2023

Bakken Bears er pokalmestre 2023!

Foran det største pokalpublikum i flere år sikrede Bakken Bears sig lørdag sin 14....
Uforudsigelig pokalfinale i vente
22 mar 2023

Uforudsigelig pokalfinale i vente

25. marts er Forum Horsens værtsarena for årets herrepokalfinale i basketball. Kampen kommer til...
NEWS ARCHIVE