Spotlight: Elijah Childs

Elijah Childs er et bæst. Det er i hvert fald sådan flere og flere i ligaen og omkring holdet er begyndt at tale om ham. Han er med andre ord stor, stærk og ved, hvordan han skal bruge det. I blot hans første sæson som Bears spiller er, Elijah blevet et “householdname” i Basketligaen. Han kom til Bakken i sommers efter et år i det italienske hos Pallacanestro Trapani.

Før Elijah Childs begyndte hans professionelle karriere, var han en af stjernerne for Bradley University, hvor han spillede mellem 2017 og 2021. Allerede som ung førsteårsspiller fik han en rolle som startende på banen i en tredjedel af kampene og de sidste tre sæsoner startede han 78 af 79 kampe. I hans sidste år i college scorede Childs 14,2 point og tog 8,3 rebounds pr. kamp.

Under Elijahs ophold hos Bradley blev det også til en enkelt deltagelse i det årlige March Madness. Dette var Bradleys første optræden i turneringen siden 2006, og Elijah var holdets topscorer med 19 point, i nederlaget til Michigan State.

– Elijah er en atletisk høj spiller med et stærkt reboundspil. Han er alsidig offensivt og kan producere både inside, outside og i fart. Defensivt har han den styrke og sidelæns hurtighed, der skal til for at dække Bears’ forsvar, sagde head coach Anders Sommer, da man hentede Childs til Bakken i sommers.
I Elijahs første sæson som bjørn snitter han 13,4 point, og er den førende bjørn i reboundsspillet med 6,5 rebounds per kamp. Hans energiske forsvarsspil, gode dunks og hustle plays har allerede gjort ham til fanfavorit i Bjørnehulen. Det ses tydligt efter alle hjemmekampe, hvor Elijah ses tage billeder med børnene eller lige spiller one-on-one med en fan.

Basketball, Bakken Bears vs Blue Hawks Værløse
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE