Topbrag mellem Bakken Bears og Randers Cimbria

Torsdag 9 marts er der igen topkamp i Basketligaen. Ligaetteren Randers Cimbria kommer på besøg i Sparekassen Danmark Basketball Center. Det store spørgsmål bliver om Bakken Bears kan revanchere nederlaget i februar og komme op på siden af Randers i stillingen.

Randers Cimbria spiller som det hold, man skal slå i Basketligaens Playoffgruppespil. Med en fysisk intimiderende stil og den bedste defensiv i ligaen, har Jimmy Moore og kronjyderne forvandlet sig til den største titelkonkurrent i denne sæson. Randers har vundet syv kampe i træk, inklusiv tre sejre over de tidligere ligatophold fra Næstved og Bakken Bears.

Bakken har vundet ni ud af den seneste ti kampe, hvor nederlaget kom imod selv samme modstander, som venter torsdag. Kampen i februar, var en, hvor Randers overmatchede Bears på fysikken, så der kan forventes et ekstra tændt Bears mandskab.

Begge holdene er særdeles stærke på hjemmebane, hvor Randers indtil videre i sæsonen er ubesejret, og Bakken kun har tabt en kamp. Det bliver spændende og se om hjemmebanefordelen igen vil komme i spil på torsdag.

Randers har en stjernetrio, bestående af Josh Fortune, der er holdets topscorer med 19,9 point, efterfulgt af Jonathan Klussman med 18,3. Den sidste mand i Randers stjernetrio er Brandon Norfleet som snitter 17,5 point og fører ligaen i assist med 7,2 assist per kamp.

Når det kommer til holdkonstruktion, kunne de to mandskaber ikke være længere fra hinanden. Randers er bygget op omkring deres stjernetrio, og de spiller med en smal rotation. Den smalle rotation kan ses ved, at Josh Fortune har spillet 40 minutter fire gange denne sæson, Brandon Norfleet har gjort det tre gange og Klussmann har gjort det én gang. Hvorimod Bakken er bygget omkring bredden på mandskabet, hvor hele syv spillere snitter over 10 point, og ingen snitter over 30 minutter. De forskellige filosofier kommer til test, og hvilken tilgang vil sejre?

Begge hold har startet playoffgruppespillet sejre over henholdsvis Horsens IC, Team FOG Næstved og BMS. Med en sejr over Randers kan Bears lægge pres på Randers, og hvis Randers kommer sejrrigt ud af dette opgør, så vil de skabe et hul ned til de andre konkurrenter om førstepladsen.

Kampen afvikles i Sparekassen Danmark Basketball Center torsdag 9. marts kl. 19.15.

Billetter

Spotlight: Ryan Evans
28 mar 2023

Spotlight: Ryan Evans

Torsdag fejrer vi en stor profil i Bakkens historie. I den seneste hjemmekamp spillede...
Hyldest og drama venter
27 mar 2023

Hyldest og drama venter

Torsdag aften får Bakken Bears' hjemmepublikum muligheden for at hylde de nyslåede pokalvindere på...
Bakken Bears er pokalmestre 2023!
25 mar 2023

Bakken Bears er pokalmestre 2023!

Foran det største pokalpublikum i flere år sikrede Bakken Bears sig lørdag sin 14....
Uforudsigelig pokalfinale i vente
22 mar 2023

Uforudsigelig pokalfinale i vente

25. marts er Forum Horsens værtsarena for årets herrepokalfinale i basketball. Kampen kommer til...
NEWS ARCHIVE