Rundt om ligaen: Ungdommen overtager Basketligaen

Du unge spillere i Basketligaen har større betydning end længe. Talenterne får mere spilletid og ansvar.

Bears Academy, Holbæk-Stenhus og Værløse Blue Hawks er tre hold som satser på ungdommen. I mere end 75 procent af tiden, er det spillere under 23, som spiller for de tre hold. De mange minutter er en del af strategien, og det skal være med til at udvikle for fremtiden.

Det er ikke kun holdene i Playoff B, som satser på de unge spillere. De tre tophold Randers, Bakken og Næstved har i igangværende sæson benyttet sig af flere U-23 spillere end sidste sæson. De tre holds spiller i over 30 procent af tiden med spillere der er under 23, hvor det hos Bakken og Randers er det næsten 40 procent.

De unge spillere har altså en stor rolle på holdene i både Playoff A og B, og tallene viser, at selvom man spiller med mange unge spillere, så kan man stadig skabe resultater i ligaen.

Talenterne hos Bears har udover Basketligaen også fået erfaring med europæisk basketball, hvor flere af de unge spillere fik spilletid i Champions League, hvor Noah og Gustav havde store roller.

Anden runde i Playoff-gruppespillet

Svendborg og Horsens mødtes i går (6. marts) i en dramatisk kamp, som kan have stor betydning i kampen om fjerdepladsen. Horsens trak det længste strå med en scoring med 0,1 sekund tilbage. Dermed ligger Horsens afstand ned til Svendborg med seks point.

På torsdag (9. marts) er der topbrag, når Bakken Bears tager mod topholdet Randers Cimbria i en kamp, hvor det store spørgsmål bliver om Bakken Bears kan revanchere nederlaget i februar og komme op på siden af Randers i stillingen.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE