Rundt om ligaen: Ungdommen overtager Basketligaen

Du unge spillere i Basketligaen har større betydning end længe. Talenterne får mere spilletid og ansvar.

Bears Academy, Holbæk-Stenhus og Værløse Blue Hawks er tre hold som satser på ungdommen. I mere end 75 procent af tiden, er det spillere under 23, som spiller for de tre hold. De mange minutter er en del af strategien, og det skal være med til at udvikle for fremtiden.

Det er ikke kun holdene i Playoff B, som satser på de unge spillere. De tre tophold Randers, Bakken og Næstved har i igangværende sæson benyttet sig af flere U-23 spillere end sidste sæson. De tre holds spiller i over 30 procent af tiden med spillere der er under 23, hvor det hos Bakken og Randers er det næsten 40 procent.

De unge spillere har altså en stor rolle på holdene i både Playoff A og B, og tallene viser, at selvom man spiller med mange unge spillere, så kan man stadig skabe resultater i ligaen.

Talenterne hos Bears har udover Basketligaen også fået erfaring med europæisk basketball, hvor flere af de unge spillere fik spilletid i Champions League, hvor Noah og Gustav havde store roller.

Anden runde i Playoff-gruppespillet

Svendborg og Horsens mødtes i går (6. marts) i en dramatisk kamp, som kan have stor betydning i kampen om fjerdepladsen. Horsens trak det længste strå med en scoring med 0,1 sekund tilbage. Dermed ligger Horsens afstand ned til Svendborg med seks point.

På torsdag (9. marts) er der topbrag, når Bakken Bears tager mod topholdet Randers Cimbria i en kamp, hvor det store spørgsmål bliver om Bakken Bears kan revanchere nederlaget i februar og komme op på siden af Randers i stillingen.

Spotlight: Ryan Evans
28 mar 2023

Spotlight: Ryan Evans

Torsdag fejrer vi en stor profil i Bakkens historie. I den seneste hjemmekamp spillede...
Hyldest og drama venter
27 mar 2023

Hyldest og drama venter

Torsdag aften får Bakken Bears' hjemmepublikum muligheden for at hylde de nyslåede pokalvindere på...
Bakken Bears er pokalmestre 2023!
25 mar 2023

Bakken Bears er pokalmestre 2023!

Foran det største pokalpublikum i flere år sikrede Bakken Bears sig lørdag sin 14....
Uforudsigelig pokalfinale i vente
22 mar 2023

Uforudsigelig pokalfinale i vente

25. marts er Forum Horsens værtsarena for årets herrepokalfinale i basketball. Kampen kommer til...
NEWS ARCHIVE