Fokus på kvindernes pokalfinale på søndag

Det er kvindernes internationale kampdag i dag, 8. marts, og vi benytter lejligheden til slå et slag for kvindernes pokalfinale, som spilles på søndag 12. marts i Gentoftehallen. Opgøret er mellem Høbas (Hørsholm 79ers) og BMS Herlev og det er faktisk en knaldgod historie, som fortjener at komme ud til hele Basketdanmark.

Til dagligt spiller Høbas nemlig i 1. Division Øst og består af tidligere spillere og profiler fra den danske Kvindebasketliga tilbage fra midt i 1990’erne og helt op til sidste sæson, hvor Gritt Ryder stoppede basketkarrieren på topplan.

Anne Borges er en af Høbasspillerne og hun var med til at vinde DM med Hørsholms “babyhold” i 1996 – inden andre spillere på holdet som Ida LaCour og Emilie Bornemann var født. Vi har ikke helt tal på hvor mange DM- og Pokaltitler, der er vundet mellem spillerne på holdet, men vi er et sted mellem 20 og 50…

BMS Herlev er den helt modsatte historie. Holdet ligger nummer to i Kvindebasketligaen, og består af mange unge spillere. Holdet har gennemsnitsalder på cirka 20 år, og kun tre spillere er over 21.

BMS Herlev vandt Danmarksmesterskabet i 2021, over netop Hørsholm og Gritt Ryder, med en blanding af lokale talenter (som BMS Herlev har udviklet i bunker gennem de seneste år) og to af Danmarks mest profilerede kvindespillere i Ida Tryggedsson og Emilie Hesseldal. Siden da har klubben dog sadlet om og satset på primært egne talenter.

Profilerne er mange, for fem spillere snitter over 10 point pr. kamp – men man kan roligt holde øje med Emilie Gudmand, Ellen Iversen og Karoline Lundin.

Begge hold har imponeret i pokalturneringen, og har lavet overraskende resultater i semifinalerne.  Først leverede Høbas den første overraskelse ved at slå BK Amager med 69-57 og dagen efter fulgte BMS Herlev op med endnu en overraskelse da de på udebane slog KBL’s førerhold AKS Falcon med 70-62.

Det bliver en spændende kamp mellem ungdommens energi fra BMS Herlev og det noget mere mere rutinerede hold fra Høbas.

God kampdag til kvinderne. Støt op omkring kvindebasket her i Danmark, ved at se pokalfinalen live i Gentoftehallen!

Køb billetter her

Gritt Ryder angriber mod Emilie Gudmand til DM-finalerne 2021. Billede: Markus Kluge
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
NEWS ARCHIVE