Fokus på kvindernes pokalfinale på søndag

Det er kvindernes internationale kampdag i dag, 8. marts, og vi benytter lejligheden til slå et slag for kvindernes pokalfinale, som spilles på søndag 12. marts i Gentoftehallen. Opgøret er mellem Høbas (Hørsholm 79ers) og BMS Herlev og det er faktisk en knaldgod historie, som fortjener at komme ud til hele Basketdanmark.

Til dagligt spiller Høbas nemlig i 1. Division Øst og består af tidligere spillere og profiler fra den danske Kvindebasketliga tilbage fra midt i 1990’erne og helt op til sidste sæson, hvor Gritt Ryder stoppede basketkarrieren på topplan.

Anne Borges er en af Høbasspillerne og hun var med til at vinde DM med Hørsholms “babyhold” i 1996 – inden andre spillere på holdet som Ida LaCour og Emilie Bornemann var født. Vi har ikke helt tal på hvor mange DM- og Pokaltitler, der er vundet mellem spillerne på holdet, men vi er et sted mellem 20 og 50…

BMS Herlev er den helt modsatte historie. Holdet ligger nummer to i Kvindebasketligaen, og består af mange unge spillere. Holdet har gennemsnitsalder på cirka 20 år, og kun tre spillere er over 21.

BMS Herlev vandt Danmarksmesterskabet i 2021, over netop Hørsholm og Gritt Ryder, med en blanding af lokale talenter (som BMS Herlev har udviklet i bunker gennem de seneste år) og to af Danmarks mest profilerede kvindespillere i Ida Tryggedsson og Emilie Hesseldal. Siden da har klubben dog sadlet om og satset på primært egne talenter.

Profilerne er mange, for fem spillere snitter over 10 point pr. kamp – men man kan roligt holde øje med Emilie Gudmand, Ellen Iversen og Karoline Lundin.

Begge hold har imponeret i pokalturneringen, og har lavet overraskende resultater i semifinalerne.  Først leverede Høbas den første overraskelse ved at slå BK Amager med 69-57 og dagen efter fulgte BMS Herlev op med endnu en overraskelse da de på udebane slog KBL’s førerhold AKS Falcon med 70-62.

Det bliver en spændende kamp mellem ungdommens energi fra BMS Herlev og det noget mere mere rutinerede hold fra Høbas.

God kampdag til kvinderne. Støt op omkring kvindebasket her i Danmark, ved at se pokalfinalen live i Gentoftehallen!

Køb billetter her

Gritt Ryder angriber mod Emilie Gudmand til DM-finalerne 2021. Billede: Markus Kluge
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
Bears afviser Horsens’ comeback
19 sep 2023

Bears afviser Horsens’ comeback

Bakken Bears spillede 27 minutters formidabel basketball, da de tirsdag aften tog imod Horsens...
NEWS ARCHIVE