Uforudsigelig pokalfinale i vente

25. marts er Forum Horsens værtsarena for årets herrepokalfinale i basketball. Kampen kommer til at stå mellem sidste sæsons pokalsølvvindere, Bakken Bears, og ligaens førerhold Randers Cimbria. Det er naturligt, at mødet i pokalfinalen står mellem Randers og Bears, for det er to af de bedste hold i Basketligaen i denne sæson.

Lørdagens finale er den første mulighed for at vinde et trofæ i denne sæson. Begge hold har ambitioner om at tilføje trofæet til deres respektive pokalskabe. Randers har været i finalen en gang før, i 2015, hvor de tabte til dette års værter fra Horsens IC. Randers har altså muligheden for at vinde den første pokalturnering i klubbens historie og vise, at de ikke kun er en udfordrer til titler, men også kan vinde dem.

Randers Cimbria bookede sin billet til pokalfinalen med en sejr på 91-85 mod Team FOG Næstved. Randers trådte først ind i pokalen i kvartfinalen, og der slog kronjyderne BC Copenhagen.

Det er fair at sige, at Bakken Bears har mere erfaring med at spille pokalfinaler end dette års modstander. Holdet fra det nordlige Aarhus skal spille klubbens 21. finale, og de første 20 finaler har budt på 13 sejre og 7 nederlag.

Bakken Bears kom i pokalfinalen, efter en sejr over de forsvarende pokalmestre Svendborg i semifinalen med 77-97. Bjørnenes rute til finalen startede ud med en sejr over Værløse Blue Hawks, og derefter blev Horsens IC også ekspederet ud af turneringen.

Selv om det er første gang, at de to hold møder hinanden i finalen, har Randers og Bakken mødtes i pokalen før. Klubberne har mødt hinanden 13 gange i pokalen, og de indbyrdes kampe er gået i Bears favør 11 af gangene. Selvom at statistikkerne taler til Bears fordel, så har Randers i denne sæson været ligaen bedste hold. Randers topper ligaen på nuværende tidspunkt, og er ubesejret på hjemmebane. Randers cheftræner, Jimmy Moore, vandt som coach for Svendborg sidste års pokalfinale over netop Bakken Bears, så har han den igen den vindende formular eller vil Bears tage den 14. pokaltitel?

Udover de almindelige billetter kan man tilkøbe adgang til et spændende NBA foredrag med basketekspert Peter Wang eller Burgerarrangement. Alle billetter kan købes her.

Der er også ulighed for at tage med Bakken Bears’ fanbus, som kører fra midtbyen. Køb billetter med bus her

Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
Bears afviser Horsens’ comeback
19 sep 2023

Bears afviser Horsens’ comeback

Bakken Bears spillede 27 minutters formidabel basketball, da de tirsdag aften tog imod Horsens...
NEWS ARCHIVE