Bakken Bears er pokalmestre 2023!

Foran det største pokalpublikum i flere år sikrede Bakken Bears sig lørdag sin 14. pokaltitel. Det skete med en koncentreret indsats i en kamp, hvor bjørnene var foran i kampens sidste 32 minutter og endte med at vinde 82-61.

Darko Jukic blev valgt som pokalfighter på baggrund af hans 20 point på kun ni skud og ikke mindst et lederskab, hvor han ledte holdet til sejr med masser af attitude på banen.

Kampen startede helt lige, med føringer til begge hold. Med scoringer fra Büllow, Norfleet og Camara tog Randers fronten med 2-7, men Bakken udlignede lynhurtigt på et dunk fra Darko Jukic og en tre’er fra Skyler Bowlin.

Herfra skiftede føringen flere gange, og efter syv minutter lignede det en kamp, der skulle blive helt lige. Med Randers i front 13-14, begyndte Bakkens spillere imidlertid at stramme indsatsen op i begge ender.

Bjørnenes gode periode startede med at Michel Diouf blev fejlet på en tre-pointer, der gik i kurven og endte med et f ire points angreb, da han ramte straffekastet. Han fulgte selv op med en tre’er minuttet efter og da Gustav Knudsen tordnede et alley oop dunk i kurven på assist af Noah Churchill, var Bakken foran 24-14 efter første periode.

Føringen voksede til 34-19 i første halvdel af anden periode, efter tre’ere fra Noah Churchill og flere layups fra Darko Jukic, der virkelig var i spillehumør denne lørdag.

Bakken trak dog ikke helt væk, især fordi Morten Büllow var lidt af en uventet helt for Randers. Forwarden scorede ti point inden pausen og et par af hans scoringer, sammen med tre straffekast fra Josh Fortune, gjorde det til 36-36. Bakken gik dog til pause foran 40-27 efter Darko Jukics 12. point på en tre’er.

De to hold byttede scoringer fra starten af anden halvleg, så Bakken ikke trak fra, men Randers heller ikke kom tæt på. Bakkens føring var på mellem 10 og 15 point gennem hele tredje periode og det talstærke publikum så masser af fight og god basketball.

Den største statistiske forskel mellem holdene på dette tidspunkt var, at Bakken Bears havde fået scoringer fra otte forskellige spillere, mens ingen af de spillere, der startede på Randers’ bænk, havde formået at få bolden i kurven.

Det blev derfor ikke lettere for Cimbria, da Bakary Camara blot 30 sekunder inde i fjerde periode, ved stillingen 59-45, fik anklen i klemme og skadet måtte forlade banen med syv point og syv rebounds. Straks efter voksede Bakkens føring da også til 19 point, 64-45, og kampen begyndte at se afgjort ud.

Gustav Knudsen satte trumf på med seks minutter på uret, da han stjal bolden i venstre side og fløj ind til et dunk, der fik selv Randers’ fans til at ryste på hovedet.

Bakkens føring kom kortvarigt op på 24 point og sejren var uundgåelig de sidste fem minutter. Slutcifrene lød på 82-61.

Bakkens næste opgave er mod Team Fog Næstved på torsdag 30. marts, hvor bjørnene skal forsøge at spille sig væk fra tredjepladsen i Basketligaen.

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag
16 feb 2024

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag

Tidligere på ugen gik Bakken Bears videre fra gruppespillet i den europæiske turnering ENBL...
Bears fik ikke revanche for pokalfinalen
15 feb 2024

Bears fik ikke revanche for pokalfinalen

Der tegner sig et ekstremt spændende playoff-gruppespil i Basketligaen i marts og april, med...
Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?
14 feb 2024

Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?

Torsdag 15. februar skal Bakken Bears forsøge at få revanche fra pokalfinalen, hvor holdet...
Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr
13 feb 2024

Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr

Næsten 1500 tilskuere gav alt, hvad de havde – og det gjorde Bakken Bears...
NEWS ARCHIVE