Spotlight: Ryan Evans

Torsdag fejrer vi en stor profil i Bakkens historie. I den seneste hjemmekamp spillede Ryan Evans sin kamp nummer 200 for Bakken Bears. Det skal hyldes nu på torsdag, hvor Bakken tager imod Team FOG Næstved.

Da Bakken Bears i efteråret 2018 annoncerede Ryan Evans som ny spiller, var der nok ikke nogen, der vidste, hvor stor en profil han ville blive. Den 202 centimeter høje power forward blev hurtigt en af de bærende kræfter for bjørnene og nu nærmer han sig vel legendestatus?

Når Ryan har bolden i posten, med ryggen til kurven, regner vi vel efterhånden med en scoring? Når vi har brug for en stor scoring, er han også en af dem, vi kigger efter.

Amerikaneren kom med en fornem basketbaggrund, hvor han har spillet college basketball for Wisconsin Badgers, hvor han stadig holder rekorden for flest kampe med 138 optrædener. I Evans tid for the Badgers, blev det også til en optræden i March Madness. Ryan Evans og resten af holdet kom til Sweet 16, hvor holdet desværre tabte med et enkelt point til første seedet Syracuse. I hans sidste sæson i college, blev Evans udnævnt til Big Ten All-Tournament-holdet. Evans snittede 11,3 point og 6,0 rebounds per kamp under Big Ten-turneringen. Derudover startede han foran blandt andet NBA-spillerne Frank Kaminsky og Sam Dekker.

Evans blev hentet til klubben fra franske Cholet som spiller i den bedste franske liga. Der snittede Evans 8,1 point per kamp, 4,5 rebounds per kamp og skød 44,8 % fra gulvet. Den første sæson som bjørn var en til historiebøgerne, hvor Evans og resten af holdet vandt The Double. Den dygtige forward snittede 14,6 point i Basketligaen og 12,8 i FIBA Europe Cup. Udover holdets to trofæer, krydrede Evans sin debut sæson i Bakken Bears med den fornemme titel som Basketligaens MVP.

Siden hans debut tilbage i 2018, har Evans spillet 203 kampe for Bakken Bears, hvilket gør ham til den udlænding med anden flest kampe for Bears, kun overgået af holdkammerat, Michel Diouf. I de 203 kampe er det blevet til 2696 point, og i lørdagens pokalfinale scorede Ryan Evans hans 200 treer. En bedrift kun 14 spillere har gjort som bjørn.

I kan se den nybagte pokalvinder i aktion allerede på torsdag, hvor Evans og resten af Bjørnene tager imod Team FOG Næstved. En kamp hvor bjørnene skal forsøge at spille sig væk fra tredjepladsen i Basketligaen.

Billetter

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE