Bakken passerer Næstved efter sikker sejr

Bakken Bears tog torsdag aften, i Sport Lives TV-kamp, et stort skridt mod hjemmebanefordel i semifinalerne og måske finalerne. Næstved var på besøg i Aarhus og fik ikke et ben til jorden i det meste af kampen og måtte rejse hjem med et nederlag på 105-78.

Bakken passerede med sejren Næstved på andenpladsen og har den såkaldte tie-breaker mod Næstved, da aarhusianerne er bedre end sydsjællænderne in indbyrdes kampe. Det betyder, at skulle de to hold ende á point ved sæsonens slutning, vil Bears ende øverst.

Med sejren har Bakken også sat et uhyre vigtigt opgør op på mandag. Her tager Randers imod bjørnene og vinderen af den kamp går på førstepladsen i Basketligaen og har selv muligheden for sikre at blive der indtil semifinalerne.

Hjemmeholdet startede aftenens kamp med masser af intensitet i forsvaret og med en duo i Gustav Knudsen og Michel Diouf, der var brandvarme. De to scorede 16 af Bakkens første 20 point, på vej mod en 20-10 føring. Knudsen stod for de ti af de point, hvoraf der var et enkelt dunk – og ikke mindst tilføjede han to blokerede skud.

Bakken kom allerede i første periode så langt foran som 33-18, blandt andet på et par scoringer fra Skyler Flatten, men i løbet af anden periode fandt gæsterne langsomt melodien. Rodney Chatman satte et par scoringer, Mike Mcguirl først lavede et svært skud i feltet, hvorefter han stjal bolden og løb den i og da Dubose så satte to straffekast, var forskellen mellem holdene nede på syv, 39-32.

Næstved lignede et hold med momentum, så Bears’ coach Anders Sommer kaldte timeout, for at bryde gæsternes rytme. I slutningen af perioden byttede begge hold scoringer, indtil Gustav Knudsen lagde to points i kurven til stillingen 54-40 på halvlegssignalet og kunne dermed slutte som første halvlegs topscorer med 14 point.

Efter pausen rullede Bakken-maskinen støt de første fem minutter, med Skyler Bowlin som motor. Den amerikanske veteran scorede ikke mindre end 13 point på seks minutter og var dermed dynamoen i at Bakken udbyggede føringen til først 66-42 og senere 73-49.

I første minut af fjerde periode blev kampen reelt afgjort, med en svær scoring fra Ryan Evans, et blok fra ham i den anden ende og så et dunk fra Elijah Childs til 81-55.

Gennem de sidste minutter var fokus på de store momenter og hverken Elijah Childs eller Darko Jukic skuffede. Midt i perioden fik de fyret store dunks af, efterhånden som Bakken nærmede sig de 100 point.

Kampens stille helt var Ryan Evans, der med ekstremt solidt spil scorede sig en såkaldt Double Double, med 20 point og 11 rebounds.

Slutresultatet blev 105-78 og med det må Team FOG Næstved se sig henvist til tredjepladsen, dog á point med Bakken, men med en kamp mere spillet. Næstved mangler dog stadig en kamp på hjemmebane mod Randers Cimbria, så de har stadig alt at spille for.

Statistik:

PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
Semifinaler: Nu starter festen!
16 apr 2024

Semifinaler: Nu starter festen!

Det betyder bare lidt mere, når der står finalepladser på spil. Opbakningen bliver en...
Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears
15 apr 2024

Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears

Værløse Blue Hawks er blevet kaldt ”favoritdræbere”, men Bakken Bears viste sig for stærke...
NEWS ARCHIVE