Opponent spotlight: Rodney Chatman

I dag, 30 marts, venter endnu en afgørende kamp om slutspilsplaceringerne i Basketligaen. Den nuværende andenplads i ligaen, Team FOG Næstved, kommer på besøg i Sparekassen Danmark Basketball Center.

Inden sæsonen skrev Næstved kontrakt med to amerikanere, som begge havde afsluttet deres karriere i de amerikanske collegerækker. Der er tale om Rodney Chatman og Mike McGuirl. De to guards har begge taget ligaen med storm, og duoen er to af de tre mest scorende spillere i Basketligaen.

Dette spotlight vil handle om Rodney Chatman, som i sæsonen snitter 21.1 point, 4.5 assist, 3.7 rebounds og 2.1 steals pr. kamp i sæsonen. Derudover skyder han 43.4 procent fra trepointslinjen, hvilket må siges at være godkendt.

Chatman har haft stor succes med at score mod bjørnene i sæsonen, hvor amerikaneren har scoret 31 point i de seneste to opgør.

Her er hvad assistenttræner, Florian Wedell, har at sige om Chatman:

– Eksplosiv, hurtig og alsidig guard, som er rigtig god til at putte bolden i kurven – god til at komme til kurven samt en effektiv trepointskytte. Han er stort talent, som har masser af potentiale.

Chatman er kommet til Danmark efter fem år i college, hvor han tørnede ud for tre forskellige skoler. Collegekarrieren startede for Chattanooga Mocs, hvor han efter to år skiftede til Dayton Flyers. I Dayton spillede Chatman blandt andet sammen med New York Knicks spilleren Obi Toppin.

Efter to år i Dayton, blev det til et ekstra år i college, hvor han tørnede ud for det traditionsrige college, Vanderbilt Commodores, som har produceret flere NBA-spillere.

Den nuværende Los Angeles Lakers Spiller, Scotty Pippen Jr., spillede Chatman sammen med i hans ene sæson hos Vanderbilt. Som navnet antyder, er Scotty Pippen Jr. Søn af Chicago Bulls legenden Scottie Pippen.Efter en glorværdig collegekarriere tog Chatman turen over Atlanterhavet, for at tørne ud for Team Fog Næstved. Hos Næstved har han været en succes fra dag ét, og han har sammen med resten af holdet spillet med i toppen af Basketligaen hele sæsonen igennem.

Kom og støt Bears i den afgørende topkamp mod Rodney Chatman og resten af Næstved mandskabet. Kampen spilles i dag (30. marts) klokken 19.15 i Sparekassen Danmark Basketball Center.

Køb billetter her:

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE