Opponent spotlight: Rodney Chatman

I dag, 30 marts, venter endnu en afgørende kamp om slutspilsplaceringerne i Basketligaen. Den nuværende andenplads i ligaen, Team FOG Næstved, kommer på besøg i Sparekassen Danmark Basketball Center.

Inden sæsonen skrev Næstved kontrakt med to amerikanere, som begge havde afsluttet deres karriere i de amerikanske collegerækker. Der er tale om Rodney Chatman og Mike McGuirl. De to guards har begge taget ligaen med storm, og duoen er to af de tre mest scorende spillere i Basketligaen.

Dette spotlight vil handle om Rodney Chatman, som i sæsonen snitter 21.1 point, 4.5 assist, 3.7 rebounds og 2.1 steals pr. kamp i sæsonen. Derudover skyder han 43.4 procent fra trepointslinjen, hvilket må siges at være godkendt.

Chatman har haft stor succes med at score mod bjørnene i sæsonen, hvor amerikaneren har scoret 31 point i de seneste to opgør.

Her er hvad assistenttræner, Florian Wedell, har at sige om Chatman:

– Eksplosiv, hurtig og alsidig guard, som er rigtig god til at putte bolden i kurven – god til at komme til kurven samt en effektiv trepointskytte. Han er stort talent, som har masser af potentiale.

Chatman er kommet til Danmark efter fem år i college, hvor han tørnede ud for tre forskellige skoler. Collegekarrieren startede for Chattanooga Mocs, hvor han efter to år skiftede til Dayton Flyers. I Dayton spillede Chatman blandt andet sammen med New York Knicks spilleren Obi Toppin.

Efter to år i Dayton, blev det til et ekstra år i college, hvor han tørnede ud for det traditionsrige college, Vanderbilt Commodores, som har produceret flere NBA-spillere.

Den nuværende Los Angeles Lakers Spiller, Scotty Pippen Jr., spillede Chatman sammen med i hans ene sæson hos Vanderbilt. Som navnet antyder, er Scotty Pippen Jr. Søn af Chicago Bulls legenden Scottie Pippen.Efter en glorværdig collegekarriere tog Chatman turen over Atlanterhavet, for at tørne ud for Team Fog Næstved. Hos Næstved har han været en succes fra dag ét, og han har sammen med resten af holdet spillet med i toppen af Basketligaen hele sæsonen igennem.

Kom og støt Bears i den afgørende topkamp mod Rodney Chatman og resten af Næstved mandskabet. Kampen spilles i dag (30. marts) klokken 19.15 i Sparekassen Danmark Basketball Center.

Køb billetter her:

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen
09 dec 2023

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen

Kampen mod BC Copenhagen skabte flere problemer for Bears, der begynder kampen med at...
Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT
08 dec 2023

Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT

Fredag 8. december lægger Bakken Bears rammer til Taurus Ejendomsadministrations julefrokost. Dette er et...
Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen
08 dec 2023

Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen

9. december skal Bakken Bears en tur til København til et opgør mod BC...
Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg
06 dec 2023

Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg

For første gang i historien mødtes to danske basketballhold onsdag aften i en europæisk...
NEWS ARCHIVE