Spotlight: Darko Jukic

Darko Jukic er en vinder. Svensk mester, Dansk mester, Pokalvinder, MVP og Pokalfighter. Som Bjørn er blevet til hele 10 guldmedaljer, på syv sæsoner, fem pokaltitler, og fem mesterskaber. Tilføjer Jukic endnu medalje til det imponerende CV i denne sæson?

Når Jukic slasher mod kurven, forventer vi vel alle en scoring? En af de mest alsidige spillere i ligaen.  Når vi har brug for en scoring, er han en af dem, vi kigger efter, skal vi bruge playmaking, så kan Jukic udfylde den rolle, skal vi bruge en rebound, så napper han den.  Jukic står noteret for 306 kampe i Bears trøjen, og har scoret 3283 point. Internationalt er Darko også en profil. Jukic har på nuværende tidspunkt scoret 503 point og ligger nummer 13 på all time topscorelisten for det danske landshold. 

Jukic startede sin professionelle karriere i tyske Ratiopharm Ulm, men efter en enkelt sæson i det tyske, vendte Jukic tilbage til det danske. Det blev først til et ophold hos bysbørnene Aabyhøj, inden Jukic drog syd på til rivalerne fra Horsens. Hans første sæson i Horsens var en sæson med stor indviduel succes, og Jukic blev kåret som ligaens MVP. Horsens og Jukic blev dog slået ud af Bakken Bears i DM-semifinalerne, i en serie der endte 3-2 til Bjørnene. 

Jukic forlod derefter Horsens til fordel for italienske Fileni BPA Jesi, efter et års tid i det italienske, skiftede Darko til Södertälje i Sverige. I Jukic første sæson i Sverige, var Jukic med til at vinde det svenske mesterskab 2014/15. Efter et succesfuldt år i Sverige, begyndte et eventyr som HC Andersen ligeså godt kunne have skrevet. Darko Jukic vendte hjem til Danmark, og mere præcist til det nordlige Aarhus. Bakken Bears hentede landsholdsprofilen hjem, og første sæson bød på et europæisk eventyr, en pokaltitel, men DM-guldet gik desværre til Jukic tidligere arbejdsgiver, Horsens IC. Blot efter en enkelt sæson som bjørn, var Darko væk igen. Denne gang skiftede Darko Jukic til Slovenien, men sluttede eventyret med Jukic og Bakken så der? 

Slet ikke! Året efter var Jukic tilbage i bjørnehulen, og har været der lige siden. I Jukic anden sæson hos bjørnene, blev det til den resultatmæssigt mest succesfulde sæson i Bakkens historie. DM-guld, Pokaltitel, og en semifinale i Fiba Eurocup.  Kvalifikationen til semifinalen blev sikret på baggrund af en imponerende overtidsperiode af netop, Jukic. Kvartfinalen mod franske Le Portel gik i overtid, og der tog Darko Jukic over og med 10 point i OT sikrede han, at Bears kom i semifinalen i FIBA Europe Cup!

Historien med Jukic og Bakken forstætter stadig stærkt, og i marts tilføjede han endnu en pokaltitel, og den første pokalfighter pris til CV’et. Vi glæder os til at se meget mere til Darko Jukic i fremtiden, og se hvor eventyret fører os hen! 

 

Vil du se Darko og resten af Bjørnebanden banke Horsens?

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE