Spotlight: Darko Jukic

Darko Jukic er en vinder. Svensk mester, Dansk mester, Pokalvinder, MVP og Pokalfighter. Som Bjørn er blevet til hele 10 guldmedaljer, på syv sæsoner, fem pokaltitler, og fem mesterskaber. Tilføjer Jukic endnu medalje til det imponerende CV i denne sæson?

Når Jukic slasher mod kurven, forventer vi vel alle en scoring? En af de mest alsidige spillere i ligaen.  Når vi har brug for en scoring, er han en af dem, vi kigger efter, skal vi bruge playmaking, så kan Jukic udfylde den rolle, skal vi bruge en rebound, så napper han den.  Jukic står noteret for 306 kampe i Bears trøjen, og har scoret 3283 point. Internationalt er Darko også en profil. Jukic har på nuværende tidspunkt scoret 503 point og ligger nummer 13 på all time topscorelisten for det danske landshold. 

Jukic startede sin professionelle karriere i tyske Ratiopharm Ulm, men efter en enkelt sæson i det tyske, vendte Jukic tilbage til det danske. Det blev først til et ophold hos bysbørnene Aabyhøj, inden Jukic drog syd på til rivalerne fra Horsens. Hans første sæson i Horsens var en sæson med stor indviduel succes, og Jukic blev kåret som ligaens MVP. Horsens og Jukic blev dog slået ud af Bakken Bears i DM-semifinalerne, i en serie der endte 3-2 til Bjørnene. 

Jukic forlod derefter Horsens til fordel for italienske Fileni BPA Jesi, efter et års tid i det italienske, skiftede Darko til Södertälje i Sverige. I Jukic første sæson i Sverige, var Jukic med til at vinde det svenske mesterskab 2014/15. Efter et succesfuldt år i Sverige, begyndte et eventyr som HC Andersen ligeså godt kunne have skrevet. Darko Jukic vendte hjem til Danmark, og mere præcist til det nordlige Aarhus. Bakken Bears hentede landsholdsprofilen hjem, og første sæson bød på et europæisk eventyr, en pokaltitel, men DM-guldet gik desværre til Jukic tidligere arbejdsgiver, Horsens IC. Blot efter en enkelt sæson som bjørn, var Darko væk igen. Denne gang skiftede Darko Jukic til Slovenien, men sluttede eventyret med Jukic og Bakken så der? 

Slet ikke! Året efter var Jukic tilbage i bjørnehulen, og har været der lige siden. I Jukic anden sæson hos bjørnene, blev det til den resultatmæssigt mest succesfulde sæson i Bakkens historie. DM-guld, Pokaltitel, og en semifinale i Fiba Eurocup.  Kvalifikationen til semifinalen blev sikret på baggrund af en imponerende overtidsperiode af netop, Jukic. Kvartfinalen mod franske Le Portel gik i overtid, og der tog Darko Jukic over og med 10 point i OT sikrede han, at Bears kom i semifinalen i FIBA Europe Cup!

Historien med Jukic og Bakken forstætter stadig stærkt, og i marts tilføjede han endnu en pokaltitel, og den første pokalfighter pris til CV’et. Vi glæder os til at se meget mere til Darko Jukic i fremtiden, og se hvor eventyret fører os hen! 

 

Vil du se Darko og resten af Bjørnebanden banke Horsens?

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS
17 jun 2024

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS

I torsdags kunne vi sige tak for endnu et fantastisk år i BearsPLUS-netværket med...
Tak for to fantastiske sæsoner til Gustav Knudsen
16 jun 2024

Tak for to fantastiske sæsoner til Gustav Knudsen

Næste skridt i Gustav Knudsens karriere er – som mange nok havde forventet –...
Magnus Høj sikrer udenlandsk kontrakt
15 jun 2024

Magnus Høj sikrer udenlandsk kontrakt

Horsensdrengen Magnus Høj kom til Bakken Bears for to år siden, med det udtalte...
Noah Churchil skal til Bundesligaen
14 jun 2024

Noah Churchil skal til Bundesligaen

Tak for to fantastiske sæsoner, Noah - og held og lykke i Bundesligaen! Siden Noah...
NEWS ARCHIVE