Stensikker sejr over Horsens sender os et skridt nærmere hjemmebanefordel

Bakken Bears tog i mandagens jyske derby mod Horsens et skridt nærmere førstepladsen og hjemmebanefordel i semifinaler og finaler. En sejr på 93-60 sender bjørnene på førstepladsen i Basketligaen, men de forsvarende mestre skal stadig vinde to af de tre resterende kampe for at være sikre på at ende som tophold.

Med sejren går Bakken Bears på førstepladsen, med samme pointantal, 44, som Næstved og Randers. Bakken har dog spillet en kamp færre end rivalerne og er derfor et skridt foran. Der er imidlertid intet afgjort og det var tydeligt at se mandag eftermiddag.

Fra kampens start så det ud til at Bakken Bears var meget bevidste om, at førstepladsen og dermed hjemmebanefordel i semifinaler og finaler endnu ikke er sikret. I hvert fald lagde hjemmeholdet ud med masser af intensitet, både i forsvar og angreb.

I forsvaret lagde Michel Diouf et stort låg Koch Bars skud og i angrebet scorede Darko Jukic tre gange i træk, så Bakken kom foran 11-2. Da Gustav Knudsen dunkede to point i til 15-5 efter fem minutter så Horsenstræner Jacob Hjorth sig nødsaget til at tage timeout.

Den korte pause gav den ønskede effekt, for Bakkens dominans forsvandt, i hvert fald for en kort periode. Gustav Suhr-Jessen satte otte point for gæsterne på to tre’ere og et dunk og så var stillingen 13-19.

Gæsternes opblomstring varede dog kun kort, for efter Skyler Flatten scorede en tre-pointer for Bakken, eksploderede hjemmeholdets intensitet igen. Vi skulle mere end tre minutter ind i anden periode før Liam Churchill fik scoret igen for Horsens, og da havde Flatten lige sat en tre’er til 34-13.

Horsens fik sat nogle point i kurven sidst i anden periode, med bag en velspillende Darko Jukic, der scorede 17 point inden pausen, kunne hjemmeholdet gå ud til anden halvleg foran 53-31.

Bakken fortsatte dominansen i anden halvleg, men i knap så udpræget grad. Tredje periode blev vundet 22-17, fjerde med 18-12 og på intet tidspunkt var sejren på 93-60 i fare.

Med de to point mod Horsens og en øjeblikkelig førsteplads, skal Bakken stadig vinde to af tre kampe mod Svendborg ude, så samme hold hjemme næste mandag og til sidst BMS Herlev også i Aarhus torsdag 20/4 i sidste kamp inden slutspillet.

Semifinalerne starter mandag 24. april med kamp et og kører derefter torsdage og mandage indtil et hold har vundet tre sejre. Finalerne starter 11. maj.

Bakken Bears vs Horsens, basketball, vejlby risskov hallen Nummer 3 Tony Carr Nummer 5 Ryan Evans Nummer 7 Noah Churchill Nummer 10 Eliah Childs Nummer 12, Skyler Bowlin Nummer 22, Deng Adel
Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen
09 dec 2023

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen

Kampen mod BC Copenhagen skabte flere problemer for Bears, der begynder kampen med at...
Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT
08 dec 2023

Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT

Fredag 8. december lægger Bakken Bears rammer til Taurus Ejendomsadministrations julefrokost. Dette er et...
Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen
08 dec 2023

Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen

9. december skal Bakken Bears en tur til København til et opgør mod BC...
Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg
06 dec 2023

Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg

For første gang i historien mødtes to danske basketballhold onsdag aften i en europæisk...
NEWS ARCHIVE