Nederlag betyder vi er tvunget til sejr i de to sidste kampe

Bakken Bears er nødsaget til at vinde de to sidste kampe inden semifinalerne, hvis holdet vil sikre hjemmebanefordelen i semifinaler og finaler. Det står klart efter et nederlag på 83-82 på udebane til Svendborg Rabbits torsdag.

Svendborg Rabbits er ude af kampen om semifinalerne og havde ikke andet at spille for end æren og hjemmebanepublikummet, men det var også motivation nok for holdet fra Sydfyn. Båret frem af et talrigt hjemmepublikum tog Rabbits sejren og gør dermed de to resterende kampe for Bakken Bears til gysere.

Fakta er nemlig, at Bakkens nederlag åbnede døren for Næstved og Randers med kun en enkelt uge tilbage af topslutspillet. Vinder Bakken ikke de to sidste kampe, begge på hjemmebane, mandag mod Svendborg og torsdag mod BMS Herlev, kan Randers og/eller Næstved gå forbi bjørnene i stillingen.

Lige nu er Næstved i front af ligaen med 46 point for 29 kampe, mens Bakken og Randers har 44 point for 28 kampe. Bakken er dog bedre indbyrdes med begge hold, så ved pointlighed med et eller begge hold vil Bears ende i front.

På Fyn startede hjemmeholdet torsdag med lyn og torden. Bag scoringer fra alle fem startere bragte Svendborg sig i front med 24-12 og det store hjemmepublikum var allerede efter bare syv minutter nærmest i ekstase.

Hjemmeholdet havde chancen for at bringe sig yderligere, men både Smith og Arikawe missede i samme angreb og herefter formåede Bakken i det mindste at holde trit med hjemmeholdet.

En enkelt gang formåede Bakken at skære hjemmeholdets forspring til fem point, 38-35, efter at have scoret fire angreb i træk, ved to gange Gustav Knudsen, Ryan Evans og til sidst Skyler Bowlin. Rabbits svarede dog igen med tre scoringer i træk og så var forspringet på 12 igen.

Sidst i første halvleg fik gæsterne igen strikket nogle scoringer i træk sammen og en tre’er fra Gustav Knudsen reducerede til 47-43, men Whitfield gjorde halvlegsstillingen til 49-43.

Ved halvlegen havde Svendborg Rabbits ramt otte af 16 forsøg fra tre-points distancen og tvunget Bakken Bears til ni mistede bolde.

Bakken fik de to første scoringer efter pausen ved Evans og Diouf og fik derved hjemmeholdets forspring helt ned på to point, men derefter fandt de ikke bunden af kurven de næste tre minutter. På det tidspunkt havde Marrow, Bynum og Harbo bragt Rabbits foran med 57-47.

Nu var det imidlertid til at et par af Bakkens veteraner tog over. Først satte Skyler Bowlin to tre’ere, hvorefter Darko Jukic satte en lang tre’er til 59-56. Elijah Childs scorede en enkelt, hvorefter Jukic dunkede bjørnene i front med 59-60 seks minutter efter pausen.

De næste minutter skiftede føringen fem gange, inden Rabbits’ Jermaine Marrov satte sit 18. point på buzzeren til periodepausen, så Rabbits kunne gå ind til sidste periode foran 68-65.

Rabbits kom også foran med fem, på to straffekast fra Kentwan Smith og over de næste minutter byttede holdene på det nærmeste scoringer. Vi skulle helt hen efter fem minutters mærket før Darko Jukic med sin anden tre’er på to forsøg sendte Bakken i front med 74-76.

Bakken kom også foran med fire, men Brantley Bynum satte først en tre’er, hvorefter den tidligere Bakken-spiller Anton Harbo sendte kaninerne i front 79-78 på et fast break efter Bakken smed bolden væk med tre minutter igen.

Bakken tog føringen igen ved Ryan Evans, men straks satte Kentwan Smith en tre’er for hjemmeholdet til 82-80. Elijah Childs reducerede ved at ramme et af to straffekast og 82-81 var stadig stillingen, da vi gik ind i sidste minut.

Svendborg havde chancen for at komme yderligere foran, men Marrov missede og på rebounden satte Darko Jukic et fastbreak i gang. Skyler Flatten fik layuppet for Bakken, men han blev fejlet hårdt og sendt til straffelinken, hvor han ramte et af to.

Med et 26 sekunder igen tog Svendborgtræner Mads Andersen timeout, men Whitfield missede layuppet og igen løb Bakken op ad banen. Gustav Knudsen missede imidlertid og da der lige efter blev lavet fejl på Bynum havde Svendborg chancen for at tage en to points føring. Bynum ramte imidlertid kun det første af to og Bakken måtte med ti sekunder igen spurte op for at finde en udligning eller tage føringen.

Darko Jukic tog ansvaret, men hans tre’er gik ikke i kurven og Rabbits tog rebounden. Med 0,2 sekunder igen fik Svendborg to straffekast, som Whitfield sendte ved siden af, så kampen endte 83-82.

Køb billet til mandagens must-win-kamp her:

Pokalbrag af europæisk kaliber: Bakken Bears tørner sammen med Svendborg Rabbits
02 dec 2023

Pokalbrag af europæisk kaliber: Bakken Bears tørner sammen med Svendborg Rabbits

Søndag 3. december er der pokalkamp i Sparekassen Danmark Basketball Center, når Bakken Bears...
29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
NEWS ARCHIVE