Så er vi én sejr fra førstepladsen!

Bakken Bears er en enkelt sejr fra at sikre sig førstepladsen i Basketligaen. Det står klart efter en sejr på 99-89 over Svendborg Rabbits, der kom i stand efter en første periode, som Bakken vandt 29-8.

Med mandagens sejr kan Bakken sikre sig førstepladsen – á point med Randers og Næstved, men bedre i indbyrdes kampe – på hjemmebane mod BMS Herlev torsdag. Herefter følger semifinalerne med start allerede mandag. Her har vinderen af grundspillet hjemmebane i kampe et, tre og en eventuel kamp fem.

Bakken Bears kom ud med noget at bevise efter torsdagens nederlag i Svendborg og især Gustav Knudsen var varm fra start. Søndag fyldte han 20 år og det fejrede han behørigt mandag Han ramte to tre’ere og et enkelt stort dunk og det var bare i de første seks minutter af kampen.

Seks bjørne kom på scoringstavlen de første ti minutter, som også sendte Bakken i front med 31-8, men så faldt intensiteten en smule. Fra at have været foran med 24 sidst i første periode, faldt hjemmeholdets føring til 16, 34-18, fem minutter senere. Især Tope Arikawe var effektiv for gæsterne med ti point på syv forsøg, mens gæsterne kæmpede sig tættere på.

Kort før pausen skar Kentawn Smith Bakkens forspring til 12 på sin anden tre-pointer, men på scoringer fra Darko Jukic og Skyler Flatten kunne hjemmeholdet alligevel gå til pause foran 46-29.

Svendborg fortsatte dog med at kæmpe med alt, de havde lært, da dommerne satte anden halvleg i gang. Jermaine Marrow scorede tre angreb i træk og Kentawn Smith fulgte op med et layup og så havde Svendborg reduceret til 48-37.

Ryan Evans lignede så en, der havde set nok for hjemmeholdet. I hvert fald driblede han fra egen banehalvdel og helt ned til kurven, hvor han kastede et kæmpe dunk ned. Det gav energi til både hjemmeholdets fans og hans holdkammerater, så Svendborg ikke fortsatte deres comeback.

Sidst i tredje periode fik Bakken strikket tre scoringer i træk sammen, afsluttende med et spektakulært dunk af Skyler Flatten. Det sendte værterne i front med 73-55 og Elijah Childs gjorde det til en 20 points kamp med en scoring i fjerde periodes første minut.

Herfra var sejren ikke en direkte formssag, men det var også svært at se Svendborg komme igen endnu en gang. Det tætteste Rabbits kom på var da også i sidste minut, da Brantley Bynum lagde et layup i til slutstillingen 99-89.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE