Basketligaens slutstilling tegner til at skabe historie

Tre hold på samme pointantal i toppen af Basketligaen er aldrig sket før, men det kan der blive lavet om på torsdag. Bakken Bears, Team FOG Næstved og Randers Cimbria står alle med 46 point, og da ingen af de tre skal møde hinanden indbyrdes, er der mulighed for noget, der aldrig før er sket.

Historisk set er det sket otte gange før, at tre hold har været inden for to points afstand. Sidste eksempel på dette var i 2008/09 sæsonen, hvor Bakken Bears sluttede med 26 point mens Randers og Svendborg sluttede med 24 point.

Før den nuværende sæson var den tætteste slutstilling i Basketligaen muligvis i 1989/90 sæsonen, hvor hele fem hold var inden for to points afstand. Her endte BMS på førstepladsen med 24 point efterfulgt af Skovbakken, Stevnsgade, Hørsholm og SISU, som sluttede på 22 point.

Bakken skal op imod BMS Herlev i Aarhus, Næstved tager imod Svendborg Rabbits på hjemmebane og Randers Cimbria får besøg af Horsens IC. De tre tophold går ind til kampene som favoritter, og hvis de kan leve op til favoritværdigheden, vil der stå tre hold på 48 point.

Tre hold på samme pointantal vil betyde, at de tre øverste pladser skal afgøres på baggrund af indbyrdes resultater. Her vil Bakken Bears være bedst stillet ved at være bedre indbyrdes end Næstved og Randers. Næstved er bedre indbyrdes end Randers, hvilket vil sende holdet fra Sjælland på en andenplads og dermed sende Randers ned på en tredjeplads.

Stillingen er vigtig, fordi den afgør hjemmebanefordel i semifinaler og finaler. Nummer et starter på hjemmebane i begge serier, mens nummer to har hjemmebanefordel i semifinalerne. Semifinalerne spilles først til tre sejre (bedst af fem) og hjemmebanefordel giver hjemmebane i kamp et, tre og evt. fem. Finalerne spilles først til fire sejre (bedst af syv), med hjemmebanefordel i kamp et, tre og evt. fem og syv. Semifinalerne starter mandag 24. april og finalerne 11. maj.

Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold i DM-Finalerne
16 maj 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold i DM-Finalerne

Bakken Bears bragte sig torsdag foran 3-0 i finaleserien i Basketligaen, med en sejr...
Nike er ny tøjpartner i Bakken Bears
16 maj 2024

Nike er ny tøjpartner i Bakken Bears

Bakken Bears har indgået et samarbejde med verdens største sportstøjsmærke, Nike. Det sker som...
NEWS ARCHIVE