Basketligaens slutstilling tegner til at skabe historie

Tre hold på samme pointantal i toppen af Basketligaen er aldrig sket før, men det kan der blive lavet om på torsdag. Bakken Bears, Team FOG Næstved og Randers Cimbria står alle med 46 point, og da ingen af de tre skal møde hinanden indbyrdes, er der mulighed for noget, der aldrig før er sket.

Historisk set er det sket otte gange før, at tre hold har været inden for to points afstand. Sidste eksempel på dette var i 2008/09 sæsonen, hvor Bakken Bears sluttede med 26 point mens Randers og Svendborg sluttede med 24 point.

Før den nuværende sæson var den tætteste slutstilling i Basketligaen muligvis i 1989/90 sæsonen, hvor hele fem hold var inden for to points afstand. Her endte BMS på førstepladsen med 24 point efterfulgt af Skovbakken, Stevnsgade, Hørsholm og SISU, som sluttede på 22 point.

Bakken skal op imod BMS Herlev i Aarhus, Næstved tager imod Svendborg Rabbits på hjemmebane og Randers Cimbria får besøg af Horsens IC. De tre tophold går ind til kampene som favoritter, og hvis de kan leve op til favoritværdigheden, vil der stå tre hold på 48 point.

Tre hold på samme pointantal vil betyde, at de tre øverste pladser skal afgøres på baggrund af indbyrdes resultater. Her vil Bakken Bears være bedst stillet ved at være bedre indbyrdes end Næstved og Randers. Næstved er bedre indbyrdes end Randers, hvilket vil sende holdet fra Sjælland på en andenplads og dermed sende Randers ned på en tredjeplads.

Stillingen er vigtig, fordi den afgør hjemmebanefordel i semifinaler og finaler. Nummer et starter på hjemmebane i begge serier, mens nummer to har hjemmebanefordel i semifinalerne. Semifinalerne spilles først til tre sejre (bedst af fem) og hjemmebanefordel giver hjemmebane i kamp et, tre og evt. fem. Finalerne spilles først til fire sejre (bedst af syv), med hjemmebanefordel i kamp et, tre og evt. fem og syv. Semifinalerne starter mandag 24. april og finalerne 11. maj.

29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime
27 nov 2023

Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime

Bakken Bears får lov til at jagte en fortsættelse på den øjeblikkelige europæiske sejrsstime...
NEWS ARCHIVE