Horsens bider fra sig, men vi har matchbold mandag!

Basketball: Horsens bider fra sig, men Bakken tager anden semifinale
Horsens var foran eller på lige otte gange i Basketligaens anden semifinale, men det endte med en forholdsvis komfortabel sejr på 69-77 til Bakken Bears. De forsvarende mestre fra Aarhus har nu matchbold i semifinaleserien på hjemmebane mandag.

Darko Jukic var den klippe, som Bakken Bears kunne læne sig op ad på en dag, hvor skudprocenterne var lave. Især i første halvleg tog veteranen lederskab og satte vigtige scoringer, mod et Horsenshold, der kom ud med en helt anden indstilling end i seriens første kamp i mandags, som Bakken vandt med 29. Det var måske også ansporet af at topscorer Chris Lykes var tilbage efter en skade. Den lille amerikaner med den høje fart kom dog ikke til at spille den helt store rolle med kun seks point på 11 skud.

Bakken kan med torsdagens sejr tage en 2-0 føring med til tredje finale på hjemmebanen mandag, hvor publikum og hjemmehold klædes helt i sort, i en såkaldt Blackout, hvor der også er festivalbilletter på spil til de deltagende.

Kampen i Horsens var i indledningen scoringsfattig, med lave skudprocenter. På de første otte skud fra langdistancen var det kun Bakkens Darko Jukic, der var i stand til at ramme kurven, men så gjorde han det til gengæld også to gange på vej mod en 4-8 føring til gæsterne.

Jukic havde en fremragende start på kampen, med otte af gæsternes første 14 point, mens begge hold i øvrigt ramte under 30 procent af de skud, der blev taget, både på to’ere og tre’ere.

Chris Lykes gjorde efter fem minutter comeback for Horsens efter en længere skadesperiode, men de første fem forsøg fra den lille troldmand gik ved siden af kurven. Vi skulle helt hen til tredje minut i anden periode før Lykes endelig ramte andet end straffekast; en tre-pointer, der reducerede til 14-22.

Det så ud som om Bakken skulle løbe afsted med kampen, med en føring på 15-26 efter 13 minutter, men Horsens’ danske duo Leonardo Carlino og Liam Churchill holdt hjemmeholdet inde i kampen. Først satte Carlino et layup, og lige bagefter et mere, hvor han blev fejlet og fik et bonusstraffekast. Carlinos fem point blev suppleret af 11 fra Churchill, på to straffekast, tre layups og en tre’ere og så stod der 36-35 til Horsens på scoretavlen ved pausen.

Bakken ramte kun 30% af skuddene i første halvleg og især fra distancen så det svært ud, med kun tre træffere på 15 forsøg. Samtidig vandt hjemmeholdet de sidste seks minutter af halvlegen 21-9, så var er masser af snakke om i Bakkens omklædningsrum.

Skudprocenterne tog sig en gevaldig tur i vejret i starten af anden halvleg. Der blev scoret på nærmest hvert eneste angreb og da det gjaldt begge hold, forsatte kampen med at være helt tæt. Vi skulle hen i slutningen af perioden før Bakken igen trak nogle få point fra. Skyler Flatten fik akrobatisk hentet en bold ind fra ude over sidelinjen, hvilket satte Darko Jukic op til et layup, der på trods af en fejl gik i kurven. Jukic kunne dermed sende gæsterne i front med 49-56 på straffekastet med 13 minutter igen af kampen.

Horsens var dog klar til at give hjemmepublikummet noget håb. Med otte minutter igen satte Liam Churchill sit 15. point på endnu et layup og da Christian Keeling og Koch Bar fulgte op, kunne sidstnævnte reducere til 65-68 på et dunk med fem minutter igen.

Bakkentræner Anders Sommer to straks en timeout og Ryan Evans svarede med en scoring fra toppen af feltet til 65-70. Horsens trak Bakkens føring ind til tre point igen, på to straffekast fra Keeling, men en tre’er fra Diouf og et layup fra Evans skabte luft. Til sidst stjal Skyler Bowlin bolden under Horsens’ kurv og så var Bakken oppe med ti, 67-77 med tre minutter igen.

Det blev reelt afgørelsen og Bakken endte med at tage sejren på 69-77 og kan nu booke finalebilletter mandag på hjemmebane med en sejr i kamp tre. Køb billetter til den kamp her og vind billetter til Northside med vores Blackoout:

Billede: Per Bille
Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE