Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!

Bakken Bears er danske mestre for syvende gang i træk og 21. gang i historien. Det står stenklart efter en sejr på 66-87 over Team FOG Næstved mandag aften. Bakken dominerede totalt kampens to midterste perioder, hvor hjemmeholdet kun scorede 15 point på 20 minutter. Bakken Bearrs vinder finalerne 4-0.

Som i de øvrige finaler var det Bakkens forsvar, der var katalysatoren i sejren. Næstved startede kampen som det, den var: sidste chance for at forlænge sæsonen. Rodney Chatman scorede syv tidlige point og fik hjælp fra Ian Dubose, Martin Poulsen og Mathias Bak Christensen på vej mod en 18-11 hjemmeføring efter seks minutter.

Bears coach Anders Sommer tog timeout og fik straks efter en scoring fra Elijah Childs. Også Gustav yKnudsen og Ryan Evans fik bolden i for bjørnene, men Næstved fortsatte også med at score og holdt en føring på 5-8 point ind i anden periode.

Det var imidlertid omkring dette tidspunkt at Bakken strammede tommelskruerne i forsvaret. Næstved fik sværere ved at score, men vi skulle hen til under syv minutter igen før pausen, før Skyler Bowlin fik reduceret til 32-29 på en tre-pointer. Dernæst gik der over fire minutter, hvor hvert hold kun fik én scoring, inden Skyler Flatten gjorde det til 35-34 på en tre’er. I næste angreb sendte han så Bakken i front med endnu en udefra til 35-37, men føringen holdt ikke helt til halvlegspausen.

Holdene kom ud til anden halvleg helt lige, 39-39, efter Thik Bol dunkede for Næstved lige inden pausen. Efter 15 minutters pause gik tingene imidlertid mere Bakkens vej. Diouf og Jukic scorede i første minut og lidt senere blev Rodney Chatman dømt for en usportslig angrebsfejl, da han ramte Skyler Bowlin med en albue. Bowlin ramte begge straffekast og på det efterfølgende angreb satte Michel Diouf en tre-pointer, hvilket Skyler Flatten matchede angrebet efter og så stod der pludselig 30-51 på tavlen.

De tre minutter så ud til at være det, der endeligt knækkede kamelens ryg for Næstved. Bakken fortsatte med at udbygge føringen, blandt andet med et stort dunk fra Ryan Evans. Føringen voksede til 45-60 inden fjerde periode og i løbet af de sidste ti minutter var det mest Bakkens medrejsende fans, man kunne høre i hallen.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE