Sylvester Berg er tilbage i Bjørnehulen

Endnu en gang henter Bakken Bears en dansk spiller, der har været professionel i Europa, tilbage til Danmark og klubben. Denne gang er det 25-årige Sylvester Berg, der efter fire år i Spanien, vender tilbage til rødderne i det nordlige Aarhus.

Sylvester Berg, i daglig tale kaldet Sylle, er vokset op i Skovbakken Bears Basketball og fik debut for Bakken Bears som 17-årig i 2015. Fire år senere var han klar til at flyve ud i Europa, nærmere betegnet Cáceres i den næstbedste spanske række. LEB Gold.

Det blev til to år i Cáceres, inden turen gik til Real Valladolid og HLA Alicante, men nu er det imidlertid Aarhus, der igen trækker for Berg:

– Jeg er superglad for at være tilbage i Aarhus, for jeg elsker klubben og er stolt af at være herfra. Jeg så det som en god timing i år at komme tilbage fra Spanien, da jeg kan være med til at dyrke kulturen i Bears. Samtidig er det et setup, hvor jeg kan udvikle mig, hvilket er vigtigst for mig, så derfor kom valget naturligt på Bakken.

Bakken Bears har med succes hentet danske spillere tilbage til landet, efter de har været ude i Europa for at blive modnet.

Darko Jukic spillede i Tyskland, Italien, Sverige og Slovenien, inden han blev en af lederne i Bakken Bears, mens Gustav Knudsen kom til sidste sæson fra Zaragoza, og blev årets unge spiller i Basketligaen.

Med Sylvester Bergs tilbagevenden, er det nu anden sæson i træk, hvor spillere fra Bakkens eget talentudviklingssystem vender tilbage.

Sidste sæson vendte Noah Churchill tilbage til Aarhus efter to år i UCAM Murcia, også i Spanien, med stor succes. Den unge point guard fik en stor rolle – og var i sejren i pokalfinalen en af holdets store profiler.

Nu er det så Sylvester Berg, der kommer tilbage efter en modningsproces i Spanien og det ser trænerteamet frem til:

– Sylvester bringer den power og hårdhed der har kendetegnet Bakken i mange år. Han sætter en ære i forsvaret og er meget direkte i sit offensive spil. Han er opvokset med kulturen og er stadig ung med et ambitiøst mindset og fokus på udvikling. Jeg er sikker på vores fans vil tage godt imod ham., siger head coach Anders Sommer.

Bakken Bears starter træningen frem mod starten Basketligaen og kvalifikationen til Basketball Champions League i anden uge af august. Første hjemmekamp er 15. september.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE