Coach Sommer er klar til sæsonstart

Forud for sæsonpremieren fredag hvor BC Copenhagen gæster Bjørnehulen, har vi taget en snak med head coach Anders Sommer. Her fortæller han om, hvordan forberedelserne er forløbet. 

Holdet har været på tre udlandsture som en del af deres pre-season. Senest gik turen til Ludwigsburg, hvor det blev et gensyn med sidste års Champions League-modstander. Denne gang blev det dog en noget mere tæt affære, og Bears-holdet endte med et snævert ét points-nederlag.

Sommer forklarer, at han er tilfreds med, hvordan optakten til sæsonen har været, men at de dog lige mangler det sidste: 

– Man kunne altid have ønsket vi var lidt længere fremme, men vores sidste træningskamp i Tyskland (mod MHP Riesen Ludwigsburg, red.) var rigtig, rigtig god. Her spillede vi både med den fart, intensitet og tilstedeværelse, som vi gerne vil. Så det går den rigtige vej. 

Dette års trup er meget ung – og det bliver understøttet af tilgangen af de fire nye, unge spillere; Sylvester Berg, Malik Parsons, DeAndre Pinckney og yngste mand i truppen, Frederik Drejer.  

Anders Sommer fremhæver vigtigheden af, at man har en fast kerne med erfarne spillere, når størstedelen af truppen er unge talenter. På Bears-holder består den rutinerede kerne af Darko Jukic, Skyler Bowlin, Ryan Evans og Michel Diouf. 

– Men mange af vores unge spillere fra sidste år beviste deres værd, og er klar til at tage større roller fra start i år. 

Sammensætningen af den nye trup er ikke tilfældig. Anders Sommer understreger, at de nye spillere ser enormt spændende ud og er med til at gøre holdet mere komplet: 

– Sylvester Berg kommer ind og binder os sammen på rigtig mange måder, mens vores to nye unge amerikanere (Malik Parsons og DeAndre Pinckney, red.) kommer ind med en masse sult. De er rekrutteret på grund af deres atletiske evner, deres fart og fordi de passer rigtig godt ind i vores koncept. 

Sidste sæson bød på endnu et mesterskab til samlingen, så det bliver spændende at se den nye trup i sæsonen.  

Sommer er da også meget klar i mælet, da han bliver spurgt om, hvad succeskriteriet er for denne sæson. 

– Guld, svarer han uden den mindste tøven.  

Allerede på fredag går det løs i sæsonens første kamp, og vi glæder os til at byde jer velkommen i hallen igen. Har du endnu ikke købt billet til de to første kampe, kan du gøre det via linket herunder.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE