Academy Spotlight: Bears Academy til international turnering i Spanien

Fra 7.-10. september var Bears Academy afsted til Torneo Ciutat De Torrent i Spanien. Turneringen afholdes af NB Torrent i Valencia, og i år var Academy så heldige at få en invitation. De deltagende hold er europæiske topakademier – heriblandt fem spanske, et italiensk og så Academy. Der var altså dømt udfordring fra øverste hylde, når den blandede trup med spillere fra årgang 2005-2008 satte snuden mod den spanske østkyst. I truppen var også de to Bears-spillere, Andreas Holst og Frederik Drejer.

Cheftræner Thomas Hemmingsen fortæller, at Bears Academy er stolte over at blive inviteret til en så stor international turnering. Det er vigtigt for udviklingen af Bears Academy som helhed, men også for spillerne, der får en helt anden slags modstand, end de er vant til fra Danmark.

– Vi har en klar målsætning om, at vi gerne vil op og kunne konkurrere mod netop disse topakademier i forhold til at tiltrække og udvikle unge talenter. På nogle parametre er der stadig et stykke vej, men der er ingen tvivl om, at vi bevæger os i den rigtige retning.

– Derudover har det en enorm betydning for spillerne at komme ud og få den internationale erfaring ved at spille mod den her slags hold. Selvom dansk basket virkelig bevæger sig i en god retning i forhold til udvikling af spillere, så er den fysik og det tempo, holdene dernede spiller med, bare på et helt andet niveau internationalt.

I første kamp mødte Academy Club Joventut Badalonas u18 hold. Sidste sæson vandt deres daværende u18 hold det spanske mesterskab med en sejr over Real Madrid i finalen. Derudover er en af deres spillere pt. rangeret som det andetstørste talent i hele Europa.
Allerede her siger det noget om hvor højt, niveauet er på deres akademi.
Det endte med en sejr til Joventut på 75-64.

På trods af nederlaget ser cheftræner Thomas Hemmingsen tilbage på kampen med positive øjne:

– I kampen mod Joventut tror jeg, mange havde troet, vi ville blive kørt over. Men drengene ville de anderledes, og det blev en rigtig god, intens kamp. Vi endte med kun at tabe med 11 point, og det var tydeligt, at vi frustrerede dem og overraskede dem med vores energi og holdspil.

Efter en god godkendt start på turneringen ventede værterne fra NB Torrent i anden kamp blot 16 timer efter kampen mod Joventut. Denne gang bar den gode indsats frugt, og det endte med et slutresultat på 103-51 og dermed en storsejr til Academy.

Sidste kamp skulle vise sig at være et direkte opgør om en plads i semifinalen. Denne gang stod den på Real Canoe, som var kommet med til turneringen på et afbud. Det var en tæt kamp, som desværre endte med et snævert nederlag på 73-70. Dermed blev kampen mod Valencia om 5.-8.-pladsen. Med den fjerde kamp på 46 timer var tanken tom hos Academy-spillerne, men der blev stadig kæmpet til den sidste sveddråbe.

På lørdag 16. september skal det vise sig, om de gode takter fortsætter, når Bears Academy støder sammen med BK Amager på udebane.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE