Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet, forsøge at kvalificere sig til Basketball Champions League for anden sæson i træk. Den første modstander, 25. september, bliver KB Peja fra Kosovo.

Tyrkiske Antalya lægger baner til Basketball Champions League kvalifikationen fra 25. september til 1. oktober og her lægger Bakken Bears ud mod Peja fra Kosovo, som er nationale mestre, ligesom de øvrige seks hold, Bakken kan møde i kvalifikationsturneringen.

Basketball Champions League har nemlig udvidet antallet af hold i kvalifikationsturneringen. Hvor der tidligere var seks hold i hver af de tre kvalifikationsturneringer, er der nu otte, hvilket betyder at Bakken skal vinde en kamp mere for at kvalificere sig til gruppespillet. Tidligere har Bakken været seedet og derfor først trådt ind i turneringens semifinale. På den positive side er Bakken indplaceret i en speciel Champions Path, hvor der kun er mesterhold fra lande, der ikke har hold, der er automatisk kvalificeret til gruppespillet.

Selv om det betyder, at Bakken ikke møder hold fra de helt store basketlande, bliver det ikke en let vej til gruppespillet. KB Peja er således vant til internationale kampe, idet klubben, udover sejren i Kosovos Superleague, også nåede finalen i BIBL, en liga, hvor hold fra Israel, Bulgarien, Kosovo, Montenegro og Nordmakedonien konkurrerer om det årlige mesterskab.

I anden runde kan der vente et nordisk opgør, hvis Nörrkoping Dolphins (Sverige) kan slå estiske Kalev/Cramo i første runde. I en evt. finale bliver modstanderen enten Benfica (Portugal), Tbilisi (Georgien), Levice (Slovakiet) eller Petrolina (Cypern).

– Det er svært at spå om den her kvalifikationsturnering. Tidligere har vi været oppe mod nogle store hold, som vi har et kendskab til, men et hold som Peja kendte vi i sommer ikke meget til. Nu har vi naturligvis studeret dem tæt, men der er stadig nogle ubekendte, når man møder et hold for første gang. Vi ved Kalev/Cramo og Nörrkoping er gode og turneringens favoritter må – også på baggrund af lodtrækningen – være Benfica, der gjorde det fremragende i sidste sæsons BCL, siger Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears

Benfica er det eneste af holdene Bakken Bears har mødt i en officiel turnering (endda fire gange), men klubben har mødt hold fra de fleste andre lande, med undtagelse af Georgien og Slovakiet.

Skulle Bakken Bears gå videre fra kvalifikationsturneringen venter en sand dynamitpulje med den græske traditionsklub PAOK, tyrkiske Galatasaray og dette års BCL-finalister fra Hapoel Jerusalem, som Bakken også mødte i gruppespillet i 2022-23.

TV-Transmission
Sport Live, som er Basketligaens faste samarbejdspartner på TV-transmissioner, sender Bakkens kvalifikationskampe fra Tyrkiet. Det betyder også, at man kan se kampene på de medier, der hører under Jysk Fynske Medier, herunder Stiften.dk/live-sport

Kampprogram
Mandag 25/9 13:00 Bakken Bears vs. KB Peja (Kosovo)
Onsdag 27/9 17:30: Nörrkoping Dolphins (Sverige)/Kalev/Cramo (Estland)
Fredag 29/9 20:00: Benfica (Portugal)/Tbilisi (Georgien)/Levice (Slovakiet)/Petrolina (Cypern).

Nyheder  

Turneringen kan følges på Bakken Bears’ medier eller på turneringens hjemmeside:

https://www.championsleague.basketball/23-24/qualifiers/qualification-round-tournaments

29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime
27 nov 2023

Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime

Bakken Bears får lov til at jagte en fortsættelse på den øjeblikkelige europæiske sejrsstime...
NEWS ARCHIVE