Rundt om ligaen: Vild start

Efter en lang sommer er der nu endelig fuld gang i Basketligaen igen, og der er sket spændende ting, både for Bakken Bears og Bears Academy’s slutspilsmuligheder. Samtidig ser vi nogle spændende ting i Basketligaen, der med tiden kan udvikle og måske ændre ligaen?  

Nørrebroklubben BC Copenhagen har gennem nogle år taget tilløb til noget spændende. Sponsorarbejdet har været øget og i mange kampe har Copenhagen spillet for fulde huse i Nørrebrohallen. Nu har klubben taget det næste skridt og har flyttet en række kampe i Valbyhallen – og første gang var en stor succes. Ikke bare var der over 600 tilskuere, men det blev også til en meriterende sejr over Randers Cimbria på 104-95 efter overtid.  

Det er spændende at ny coach (og aarhusdreng) Jesper Krone har kunnet lokke tidligere danske landsholdspillere som Mathias Bak Christensen (som satte 35 point mod Randers) og Martin Poulsen til klubben. Selv om trærerne ikke gror ind i himlen – det blev til nederlag i de tre første kampe – skal det blive spændende at følge projektet, ikke bare i denne sæson, men også ud i fremtiden. 

2022-23 top 5: Playoff watch 

Ærkerivalerne fra Horsens IC har fået en blandet start på sæsonen, hvor det i fire kampe er blevet til to sejre og to nederlag under klublegende og ny træner Vedran Borovcanin. Sejrene har været imod Randers Cimbria og BMS Herlev, mens de har måtte se sig slået af Svendborg Rabbits og altså Bakken Bears. Mon ikke Borovcanin får gjort holdet ekstremt farligt inden vi rammer slutspillet? 

Svendborg har derimod fået en forrygende start på sæsonen og ligger på en øjeblikkelig førsteplads med fire sejre ud af fire mulige. Det er fedt, at det ser en dansk træner, Mads Andersen, lykkes med et projekt, hvor Rabbits har hentet mange unge danskere til klubben. Det bliver spændende at følge gennem sæsonen. 

Rabbits er tæt forfulgt af Næstved, som også har høstet maksimumpoint – dog med en kamp mindre i bagagen. Efter klubbens første finaleoptræden i sidste sæson, fortsætter man ud af samme spor – som er totalt modsat Svendborgs. Den ny amerikansktræner i Dan Pearson har en trup med kun to danske pas, og indtil nu har det givet pote. Det bliver dog spændende at se, hvordan det går, når sydsjællænderne møder hold fra sidste sæsons top fem, for indtil nu har modstanderne været Værløse, Bears Academy og BMS Herlev.   

En af titelaspiranterne før sæsonens start, nemlig Randers Cimbria, er kommet en anelse shaky ud af startblokkene. Flere nye profiler har gjort, at spillet i de første fire kampe har været usammenhængende og usikkert. Det er foreløbigt kun blevet til én sejr i de første fire kampe, men med den kvalitet der befinder sig i truppen, er der ingen tvivl om at tyrene fra Randers nok skal finde fodfæste igen. De viste i hvert fald kvaliteten mod Bakken Bears onsdag aften, hvor der skulle et regulært (men alligevel ofte set i bjørneland) mirakel til, inden Bearrs kunne vinde efter at have været bagud med 18 point syv minutter før tid.   

Os selv? Vi har fået en fin start på ligaen med tre sejre ud af tre mulige. I første kamp blev det til en sikker sejr over BC Copenhagen, mens de i anden kamp skulle kæmpe mere for pointene mod ærkerivalerne fra Horsens IC. Onsdag lignede det ellers et nederlag til bakken, men en trepointer i løbet af de sidste par minutter, skulle vise sig at give Bakken en stærk comeback-sejr på 83-84 mod Randers Cimbria. 

Hvem tager den sjette playoff-plads – og kan nogen endda tage et skridt mere? 

Vores eget talenthold, Bears Academy, har i tre kampe taget en sejr og lidt to nederlag. Nederlagene har været til de formstærke hold fra FOG Næstved og Svendborg Rabbits, mens det på udebane blev til en flot sejr over BK Amager på 90-72. Det bliver spændende at følge de unge bjørne i denne sæson, der pt. befinder sig på en 8. plads i tabellen.  

 Vi håber naturligvis at Bears Academy tager sjettepladsen, men der er flere gode bejlere til den, ikke mindst Copenhagen, som vi nævner ovenfor, Værløse og BMS Herlev. Værløse spiller med et helt dansk hold, nærmest kun med lokale spillere og har allerede to sejre over hold, der kæmper om top seks. Især sejren over BC Copenhagen kan vise sig vigtig på sigt. 

 BMS Herlev ser sig selv som underdogs i alle kampe, men det er alligevel lykkedes at vinde den ene kamp mod rivalerne om sjettepladsen, som klubben har spillet. Det var mod Amager og heller ikke her gror trærerne ind i himlen, for det er også blevet til store nederlag til Horsens og Næstved for ligaens underdog. 

BK Amager og Holbæk-Stenhus er de eneste tilbageværende hold i denne sæson, der endnu har deres første sejr til gode, men de skal ikke afskrives. 

Bunden af ligaen ser usædvanligt tæt ud i år. Altså tegn på en liga i udvikling, hvor bundniveauet gradvist løfter sig og udfordrer den sædvanlige top 6. En skøn udvikling for dansk basket, som tegner godt for fremtiden.  

Bakken Bears’ program i den næste måned:

Lørdag 7. oktober: BMS Herlev på udebane
Fredag 13. oktober: Svendborg Rabbits
Onsdag 18. oktober: FIBA Europe Cup på hjemmebane. Køb billet her
Lørdag 21. oktober: BK Amager på hjemmebane – med Halloween og kamp med Aabyhøj i Dameligaen med i prisen. Køb billet her
Onsdag 25. oktober: FIBA Europe Cup på udebane
Onsdag 1. november: FIBA Europe Cup mod Nôrrkoping Dolphins på hjemmebane. Køb billet her

29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime
27 nov 2023

Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime

Bakken Bears får lov til at jagte en fortsættelse på den øjeblikkelige europæiske sejrsstime...
NEWS ARCHIVE