BMS Herlev holdt flot ved, men Bakken tog sejren til sidst

I en kamp, der bølgede frem og tilbage, truede BMS Herlev med at skabe en gedigen overraskelse mod Bakken Bears. Bjørnene havde dog mest at skyde med de sidste fem minutter og tog sejren med 70-84.

Bakken Bears startede ellers planmæssigt ud, med at skabe et forspring på 11 point i første periode. Hjemmeholdet svarede derefter igen og kom foran med seks og gjorde midten af kampen spændende. Bakken Bears – og især nogle af de helt unge spillere – sluttede imidlertid kampen bedst. Dermed kan Bakken se frem til opgøret mod ubesejrede Svendborg Rabbits fredag i næste uge, inden første hjemmekamp i FIBA Europe Cup spilles i Aarhus onsdag 18. oktober.

Lørdag åbnede Noah Churchill scoringen for gæsterne, og derefter tog Gustav Knudsen og Malik Parsons over for Bears. Knudsen ramte en tre’er og Parsons tordnede et dunk i og fulgte op med to scoringer mere, inden Knudsen skød endnu en tre’er i kurven, og så var Bakken foran 6-14 efter tre minutter.

Tre scoringer i træk fra BMS Herlevs Abdi Ismail gjorde det til 11-14, men så trådte Skyler Bowlin til for Bakken. Den amerikanske veteran scorede syv hurtige point til 13-24, men det unge hjemmehold havde ikke tænkt sig at give op denne eftermiddag.

Inden periodepausen fik hjemmeholdet skåret føringen til syv, 23-30, blandt andet på scoringer fra Lau Christoffersen. Efter den korte pause kom hjemmeholdet ud med masser af energi og topscorer Igor Bakic kunne to minutter senere udligne til 30-30.

BMS Herlev førte med så meget som 38-32, inden Bakken igen fik styr på tingene med en spurt på 17 point mod hjemmeholdets fem. Det var især Malik Parsons, Michel Diouf og Skyler Bowlin, der satte point på kontoen op mod pausen, hvor aarhusianerne var foran med 43-49.

Hjemmeholdet var dog langt fra færdige med at udfordre favoritterne. Bakken kom godt nok foran med 10 på endnu en tre-pointer fra Skyler Bowlin, men derefter overgik momentum igen til BMS Herlev. Danijel Marsenic satte fem lynhurtige point, inden holdene byttede scoringer et par minutter. Med fire minutter igen af tredje periode, var det igen Marsenic, der var på plettet med en tre’er, der skar Bakkens forspring ned til 60-61.

Hjemmeholdet kom dog ikke tættere på. Bakken fik sat tre scoringer i træk og var foran med 60-66 inden de sidste ti minutter. I første halvdel af fjerde periode havde hjemmeholdet stadig muligheden for at lave overraskelsen, helt op til der var fem minutter igen og stillingen var 68-72.

Først gjorde Skyler Bowlin imidlertid det til 68-73, inden unge Frederik Drejer scorede en vigtig tre’er til 68-76 med fire minutter på uret. Godt et minut senere var det en anden ung spiller, Andreas Holst, der på assist af Skyler Bowlin tordnede et alley oop dunk i til 68-81.

Herfra gik luften ud af hjemmeholdets ballon og Bakken Bears kunne tage den fjerde sejr i Basketligaen ud af lige så mange muligt. Slutstillingen lød på overbevisende 70-84, selv om kampen havde været tættere.

Bakkens næste opgave er mod ligeledes ubesejrede Svendborg Rabbits, i kaninhulen på Sydfyn. Den kamp kommer til at være en af sæsonens tidlige pejlepunkter i forhold til topholdenes indbyrdes styrke.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2289308/bs.html#ASFSK

29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime
27 nov 2023

Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime

Bakken Bears får lov til at jagte en fortsættelse på den øjeblikkelige europæiske sejrsstime...
NEWS ARCHIVE