Danmarks to eneste hold med europæisk deltagelse i direkte duel om førstepladsen i Basketligaen

Bakken Bears har gennem efterhånden mange sæsoner spillet i de europæiske turneringer, og i denne uge annoncerede Svendborg Rabbits så, at klubben skal deltage i European North Basketball League, ”ENBL”. De to klubber mødes fredag aften på Sydfyn i en direkte kamp om førstepladsen i Basketligaen.

Svendborg Rabbits har skruet op for ambitionerne i denne sæson, med rekruttering af en række yngre danske spillere og ny deltagelse i European North Basketball League. Samtidig har kaninerne fået en forrygende start, med fire sejre i fire forsøg mod Holbæk-Stenhus, Bears Academy, BC Copenhagen og Horsens IC.

Mads Andersen, der kom til som cheftræner midt i sidste sæson, er altså indtil nu lykkedes med projektet, hvor Rabbits har hentet mange unge danskere til klubben. Derudover ser det ud til, at de to amerikanske spillere Jaedon Elliott Willis og Tyrn Bryan Flowers bliver profiler i denne sæson. De har henholdsvis snittet 17,8 og 17,3 point per kamp.

Også Bakken Bears har formået at hive maksimumpoint ud af de fire kampe. De gange, hvor holdet har oplevet modgang på banen, har bjørnene alligevel fundet måder at vinde på. Det bedste eksempel er mod Randers, hvor Bears var bagud med 18 point syv minutter før tid, men endte med at tage sejren alligevel.

Denne kamp kommer til at være en af sæsonens tidlige pejlepunkter i forhold til topholdenes indbyrdes styrke. Der er lagt op til en interessant duel, hvor vinderen altså får lov til at indtage førstepladsen. Kampstart er kl. 19.00 i Rise Sparekasse Arena i Svendborg.

Head coach Anders Sommer siger om kampen:

– Vi ser frem til topkampen mod Svendborg der som hold og klub har god energi i øjeblikket. De spiller med fart og har hele tiden flere skudtrusler på gulvet. Vi kommer med samme fart og vil forsøge at overmatche dem fysisk. Det er en perfekt modstander for os inden det europæiske gruppespil starter i næste uge

Kampinfo:
Basketligaen
Svendborg Rabbits vs. Bakken Bears
Sted: Rise Sparekasse Arena
Tid: Fredag 13/10 kl. 19:00
Stream: Jysk Fynske Medier, herunder stiften.dk
Statistik og liveopdateringer: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2289303/

Onsdag i næste uge starter Bakken Bears’ Europasæson. Billetterne er naturligvis allerede til salg – og du kan spare 33% på billetter hjemmekampene mod Nörrkoping og Porto, hvis du køber dem sammen med billetten til 18. oktober mod Manisa.

 

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
NEWS ARCHIVE